Λιώνει στο στόμα: Ζουμερή τυρόπιτα του 10λεπτου, χωρίς φύλλο

Η ζουμερή τυρόπιτα, χωρίς φύλλο, είναι μία συνταγή που γίνεται με μόλις δύο κινήσεις, ενώ δεν χρειάζεται περισσότερα από 10 λεπτά για την παρασκευή της.

Πρόκειται για μία νόστιμη και πολύ γρήγορη συνταγή, την οποία θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι, ενώ είναι το τέλειο σνακ για όλες τις ώρες της ημέρας.

Υλικά συνταγής για τη ζουμερή τυρόπιτα

200γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

300γρ. φέτα θρυμματισμένη

50 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο

1 αβγό

1 κουταλιά βούτυρο [λιωμένο] + βούτυρο για να αλείψετε το πυρέξ

1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό [200 γρ]

120 ml γάλα

πιπέρι

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Βάζετε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ, Aνοίγετε μια τρύπα στη μέση Σιγά-σιγά προσθέτετε μέσα της όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας απαλά, σαν να διπλώνετε το μείγμα. Τελειώνετε με μοσχοκάρυδο και λίγο πιπέρι. Ανακατεύετε καλά. Αδειάζετε το μείγμα σε ένα πυρέξ που προηγουμένως έχει λαδώσει καλά. Tο ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C μέχρι η πίτα να φουσκώσει και να ροδίσει.

Related posts

Taste Atlas: «Υμνήθηκε» το τζατζίκι στην λίστα με τα καλύτερα dips του κόσμου

Τραγανά απ’έξω, λιώνουν στο στόμα από μέσα: Τα μελομακάρονα της Βέφας & το μυστικό που θα τους ξετρελάνει όλους

Θα γίνουν ανάρπαστα: Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους