Με ΑΥΤΗ τη Συνταγή, τα Αβγά σας θα μοιάζουν με πραγματικά Έργα Τέχνης!

Τα αβγά μιμόζα και η παραλλαγή τους που θα δείτε παρακάτω είναι τέλεια για την άνοιξη και το Πάσχα που πλησιάζει. Δεν χρειάζονται πολύ χρόνο και κόπο.

Αν δεν έχετε σωληνάκι για γαρνίρισμα γλυκών, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πλαστικό σακουλάκι και να κόψετε την άκρη. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαύρους σπόρους μουστάρδας για τα μάτια αν δεν έχετε κόκκους πιπεριού ή να κόψετε μικρά κομμάτια πίκλας.

Θα χρειαστείτε:

  • 6 αβγά, βρασμένα και καθαρισμένα
  • 2 κ.σ. μαγιονέζα
  • 1 κ.σ. άλμη από τουρσί
  • αλάτι και πιπέρι για τη γεύση
  • λίγη καυτερή σάλτσα
  • 1 καθαρισμένο καρότο

1. Κόψτε τον πάτο του αβγού έτσι ώστε να στέκεται. Κόψτε την κορυφή του περίπου στο 1/3 του αβγού ξεκινώντας από πάνω. Αυτό θα είναι το καπάκι.

2. Αφαιρέστε προσεκτικά του κρόκους και προσθέστε τους στη μαγιονέζα, την άλμη, το αλάτι, το πιπέρι και την καυτερή σάλτσα. Ανακατέψτε καλά μέχρι να γίνουν σαν πουρές. Δοκιμάστε να δείτε αν είναι εντάξει γευστικά και βάλτε το μίγμα στο σωληνάκι γαρνιρίσματος ή σε μια πλαστική σακούλα.

3. Γεμίστε την κοιλότητα των αβγών με το μίγμα και προσέξτε να βγαίνει λίγο παραπάνω. Αυτό κάνει τα κοτοπουλάκια να φαίνονται αφράτα. Βάλε από πάνω το υπόλοιπο αβγό.

4. Χρησιμοποιήστε ένα τσιμπιδάκι για τα φρύδια για να προσθέσετε τα μάτια.

5. Κόψτε το καρότο και φτιάξτε τα ποδαράκια και τα ράμφη από τα κοτοπουλάκια. Σερβίρετε τα πάνω σε πράσινη σαλάτα.

Πώς σας φαίνονται;

Credit: tiphero.com

Related posts

Taste Atlas: «Υμνήθηκε» το τζατζίκι στην λίστα με τα καλύτερα dips του κόσμου

Τραγανά απ’έξω, λιώνουν στο στόμα από μέσα: Τα μελομακάρονα της Βέφας & το μυστικό που θα τους ξετρελάνει όλους

Θα γίνουν ανάρπαστα: Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους