Το μυστικό γι’ αυτά τα νόστιμα cheeseburger είναι στο ψωμάκι. Το TabiEats όχι μόνο δίνει σε αυτό το αμερικάνικο πιάτο γεύση teriyaki, αλλά το φέρνει πιο κοντά στην Ιαπωνία με ψωμάκια όχι από υδατάνθρακες, αλλά κάτι άλλο: ρύζι!
Ακούγεται τρελό, αλλά όταν το δείτε στην πράξη, όχι μόνο βγάζει νόημα, αλλά φαίνεται και καλό. Δείτε το!
Θα χρειαστείτε:
– 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
– 1 1/2 κ.σ.ζάχαρη
– 2 κ.σ. mirin
– 2 κ.σ. sake
– 2 κ.σ. κορν φλάουερ
– 1/2 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ
– 2 μπιφτέκια για μπερκερ
– Μαρούλι και ντομάτα
– Τυρί
– Αλάτι και πιπέρι
– 2 – 3 κούπες μαγειρεμένο κολλώδες ρύζι
– 1/2 κ.γ. κορν φλάουερ
Πώς να το φτιάξετε:
- Ανακατέψτε σε ένα τηγάνι τη σόγια, το sake, το mirin, τη ζάχαρη και το τριμμένο τζίντζερ. Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά μέχρι να βράσε. Σβήστε το μάτι και αφήστε το στην άκρη.
- Ανακατέψτε καλά νερό και 2 κ.σ. κορν φλάουερ.
- Ρίξτε το κορν φλάουερ στο μίγμα της σόγιας και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει πηχτή η σάλτσα. Σβήστε τη φωτιά και αφήστε το στην άκρη.
- Ανακατέψτε το ζεστό μαγειρεμένο ρύζι με 1/2 κ.γ. κορν φλάουερ σε ένα μπολ καλά.
- Χωρίστε το ρύζι σε 4 μπάλες και τοποθετήστε ζελατίνα. Με τα χέρια σας πιέστε τις μπάλες μέχρι να γίνουν επίπεδες και αφήστε τις στην άκρη.
- Ψήστε τα μπιφτέκια όσο σας αρέσει. Ρίξτε τη σος teriyaki και το τυρί. Βάλτε το μπιφτέκι στα ψωμάκια, μαζί με το μαρούλι, τη ντομάτα και ό, τι άλλο θέλετε.
Πως σας φαίνεται; Θα το δοκιμάσετε;
Credit: tiphero.com