Μοσχαράκι Κοκκινιστό: Η Συνταγή Της Βέφας Αλεξιάδου Για Το Καλύτερο Μοσχαράκι Κοκκινιστό

Μοσχαράκι Κοκκινιστό: Η Συνταγή Της Βέφας Αλεξιάδου Για Το Καλύτερο Μοσχαράκι Κοκκινιστό

Μοσχαράκι Κοκκινιστό: Ακολουθήστε πιστά την συνταγή της Βέφας Αλεξιάδου και γευτείτε το καλύτερο μοσχαράκι με κανέλα και διπλα κολοκυθάκια.

Μοσχαράκι κοκκινιστό όπως παλιά από την Βέφα Αλεξιάδου! Με κανέλα και δίπλα κολοκυθάκια, μια συνταγή που θα σας ξετρελάνει! Δοκιμάστε την…

Υλικά

6 μερίδες
1 1/2 κιλό μοσχαράκι σε μερίδες
2 κιλά κολοκυθάκια, μικρά και τρυφερά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 συσκευασία ντομάτα ψιλοκομμένη (εγώ βάζω σπιτική)
Μαϊντανό, άνηθο
ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Εκτέλεση

Κόβουμε τις άκρες από τα κολοκυθάκια, τα πλένουμε καλά και τα αφήνουμε να στραγγίξουν ή τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας.

Σε φριτέζα με μπόλικο λάδι, που το έχουμε αφήσει να κάψει, σοτάρουμε τα κολοκυθάκια, ίσα-ίσα να μαραθούν, και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν για όλο το βράδυ.

Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρέας. Το βγάζουμε σε ένα πιάτο. Στο ίδιο λάδι ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε, προσθέτουμε τη ντομάτα, το μαϊντανό αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, βάζουμε και το κρέας, ρίχνουμε νερό και το αφήνουμε να βράσει.

Στα τελευταία 10′ προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και τον άνηθο. Το φαγητό πρέπει να μείνει με τη σάλτσα του.

Η σάλτσα ντομάτας που βάζω στα φαγητά μου είναι σπιτική, δηλαδή την κάνω το καλοκαίρι που οι ντομάτες είναι άφθονες και έχω για όλη τη χρονιά.

Related posts

Taste Atlas: «Υμνήθηκε» το τζατζίκι στην λίστα με τα καλύτερα dips του κόσμου

Τραγανά απ’έξω, λιώνουν στο στόμα από μέσα: Τα μελομακάρονα της Βέφας & το μυστικό που θα τους ξετρελάνει όλους

Θα γίνουν ανάρπαστα: Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους