Ένα πολύ νόστιμο και αμαρτωλό cheesecake που δε χρειάζεται ψήσιμο, μόνο ακόρεστη κατανάλωση και άδειο στομάχι!
Υλικά
για τη βάση
- 1.5 πακέτο πτι-μπερ με γεύση σοκολάτα
- 150 γρ. περίπου βούτυρο
- 1 κουταλιά της σούπας νουτέλα
για την κρέμα στη μέση
- 450 γρ. τυρί κρέμα
- 2 κούπες νουτέλα
- 1 κούπα ζάχαρη άχνη
- 1/4 κούπας κρέμα γάλακτος
για την τελευταία στρώση
- 125 γρ. σοκολάτα
- μισή κούπα κρέμα γάλακτος
- 1 κ.γ. βούτυρο
Εκτέλεση
Σε ένα μπλέντερ θρυμματίζουμε τα μπισκότα. Προσθέτουμε το βούτυρο (θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου) και χτυπάμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε μια μεγάλη κουταλιά νουτέλα και χτυπάμε ξανά το μείγμα. Στρώνουμε το μείγμα μπισκότου με ένα κουτάλι σε ένα ταψάκι με αποσπώμενο πάτο ή σε μια ταρτιέρα
Στη συνέχεια, χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε τη νουτέλα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Ρίχνουμε τη ζάχαρη άχνη, την κρέμα γάλακτος, και χτυπάμε για ένα λεπτό ακόμα. Απλώνουμε το μείγμα πάνω στη βάση του μπισκότου και με ένα κουτάλι το στρώνουμε, μέχρι να σκεπάσει ομοιόμορφα την επιφάνεια του μπισκότου
Σκεπάζουμε τη φόρμα με ένα αλουμινόχαρτο και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 12 ώρες. Τουλάχιστον 2 ώρες πριν το σερβίρουμε φτιάχνουμε την τελική επικάλυψη
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος μέχρι να πάρει μία βράση και παράλληλα σε ένα μπολ ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα. Μόλις είναι έτοιμη να κοχλάσει η κρέμα γάλακτος την αφαιρούμε από την εστία. Όπως είναι ζεστή, την αδειάζουμε πάνω στη σοκολάτα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε ένα κουταλάκι βούτυρο και ανακατεύουμε ξανά
Αδειάζουμε πάνω στο προηγούμενο μείγμα, σκεπάζουμε ξανά με αλουμινόχαρτο και ξαναβάζουμε στο ψυγείο μέχρι το cheesecake να παγώσει καλά
Tips
Αν θέλουμε στη βάση μπορούμε να προσθέσουμε και μερικά τριμμένα φουντούκιαΜπορούμε να βάλουμε μία βανίλια στο μείγμα της νουτέλας με το τυρί, για έξτρα γεύση
Πηγή: newsone.gr