Κορμός light γιατί εκτός από νοστιμιά θέλουμε και ευκολία.
*Η συνταγή πρωτοφτιάχτηκε τον Σεπτέμβριο του 2020. Η συνταγή και οι φωτογραφίες ανανεώθηκαν τον Μάιο του 2022.
Μπορεί να είστε πολλοί εσείς που φτιάχνετε τον κορμό μου εδώ και αρκετά χρόνια, από τότε που τον πρωτοανέβασα στο blog αλλά νομίζω πως ήρθε η ώρα για μια μικρή ανανέωση.
Ο λόγος που λατρεύω τον κορμό (και μπορώ να φάω έναν ολόκληρο μέσα σε 1 μέρα) είναι ότι είναι πανεύκολο να τον φτιάξετε, περιέχει απλά υλικά που όλοι έχουμε σπίτι μας και είναι και πεντανόστιμος. Επιπλέον δεν χρειάζεται και ψήσιμο.
Το αγαπημένο μας γλυκό γίνεται ακόμα πιο light ενώ δεν χάνει τίποτα από την τέλεια γεύση του.
INGREDIENTS
450 γρ. μπισκότα χωρίς ζάχαρη
160 γρ. γάλα με λίγα λιπαρά ((μπορείτε να βάλετε κάποιο φυτικό γάλα))
250 γρ. κουβερτούρα στέβια
λίγο εκχύλισμα βανίλιας
1 σφηνάκι κονιάκ ή ρούμι (αν θέλετε)
INSTRUCTIONS
Ξεκινήστε θρυματίζοντας με τα χέρια σας τα μπισκότα σε ένα μεγάλο μπολ.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεστάνετε το γάλα. Μόλις ζεσταθεί ρίξτε μέσα την κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια για να λιώσει. Μόλις λιώσει αφήστε το μείγμα στην άκρη για να κρυώσει.
Μόλις κρυώσει ρίξτε το μείγμα πάνω στα μπισκότα. Προσθέστε και το κονιάκ ή το ρούμι και τη βανίλια και ανακατέψτε.
Μεταφέρετε όλο το μείγμα σε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί. Δωστε του μακρόστενο σχήμα με τα χέρια σας και τη βοήθεια της λαδόκολας. Κλείστε με το αντικολλητικό χαρτί και βάλτε στην κατάψυξη για να κρυώσει.
Προσωπικά μου αρέσει να το έχω στην κατάψυξη και όχι στο ψυγείο το συγκεκριμένο γλυκό. Μου αρέσει να το τρώω παγωμένο και όχι απλά δροσερό. Εσείς μπορείτε να το βάλετε όπου θέλετε.