Ό,τι καλύτερο: Σουτζουκάκια Σμυρναίικα

Σμυρναίικα σουτζουκάκια, ίσως η καλύτερη και πιο αγαπημένη συνταγή της Πολίτικης κουζίνας!

Τι ξεχωρίζει όμως τα σμυρναίικα σουτζουκάκια από οποιαδήποτε αντίστοιχη συνταγή.

Φυσικά τα μπαχαρικά, αν τα σουτζουκάκια δεν περιέχουν κύμινο και κανέλα, δεν είναι σουτζουκάκια σμυρναίικα!

Δοκιμάστε την τέλεια συνταγή και γευτείτε απίστευτα αφράτα και πεντανόστιμα σουτζουκάκια, με άρωμα Πόλης!

ΑΠΟΔΟΣΗ: 4-5 Μερίδες
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15 λεπτάΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 40 λεπτάΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 1 ώρα 55 λεπτά

Υλικά

> Για τα Σουτζουκάκια

500 gr. κιμά μοσχαρίσιο

5-6 σκελίδες σκόρδο

4 φέτες μπαγιάτικο ψωμιού

150 ml. κόκκινο κρασί

½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο

¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα

¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Αλάτι

> Για την Σάλτσα

500 gr. ώριμες ντομάτες

1 κρεμμύδι ξερό

2 σκελίδες σκόρδο

250 ml. κόκκινο κρασί

1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

1 ξυλάκι κανέλα

3-4 κόκκους μπαχάρι

2-3 μοσχοκάρφια

Ελαιόλαδο

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Αλάτι

Αλεύρι για το τηγάνισμα

Οδηγίες

1. Τα σουτζουκάκια

Ψιλοκόβουμε τα σκόρδα.

Αφαιρούμε την κόρα και μουλιάζουμε το ψωμί σε κόκκινο κρασί, αφού μαλακώσει το στραγγίζουμε.

Σε ένα μεγάλο μπώλ βάζουμε τον κιμά, προσθέτουμε το πολτοποιημένο κρεμμύδι και ζυμώνουμε 1 λεπτό.

2. Προσθέτουμε υπόλοιπα υλικά για τα σουτζουκάκια ζυμώνουμε τον κιμά για τουλάχιστον 10 λεπτα!

Σκεπάζουμε με σελοφάν και τον αφήνουμε στο ψυγείο περίπου 30 λεπτά.

3. Ζυμώνουμε και πλάθουμε μακρόστενα σουτζουκάκια, τα απλώνουμε σε ένα ταψί και τα πασπαλίζουμε ελαφρά με το κόρν φλάουρ ή το αλεύρι.

4. Η σάλτσα

Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις ψιλοκόβουμε.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

5. Σε πλάτια κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι, που θα χωρέσουν κατόπιν τα σουτζουκάκια, σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, με το βούτυρο και λίγο ελαιόλαδο, μέχρι να πάρει ξανθό χρώμα.

6. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ, το κρασί, την ζάχαρη, τα μπαχαρικά, αλατοπίπερο και λιγότερο από 1 φλυτζάνι νερό, ανάλογα τα υγρά που έχουν βγάλει οι ντομάτες.

Βάζουμε την σάλτσα να σιγοβράζει.

7. Τηγανίζουμε τα σουτζουκάκια σε ελαιόλαδο, ομοιόμορφα και από τις δύο πλευρές.

Ρίχνουμε τα σουτζουκάκια μέσα στην σάλτσα, που θα έχει πάρει βράση και συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Σερβίρουμε με πιλάφι ή πουρέ!

Πηγή: funkycook.gr

Related posts

Taste Atlas: «Υμνήθηκε» το τζατζίκι στην λίστα με τα καλύτερα dips του κόσμου

Τραγανά απ’έξω, λιώνουν στο στόμα από μέσα: Τα μελομακάρονα της Βέφας & το μυστικό που θα τους ξετρελάνει όλους

Θα γίνουν ανάρπαστα: Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους