Συστατικά
250 γρ. σπανάκι
110 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1 αυγό και ένα ασπράδι αυγού
50 γρ. βούτυρο ανάλατο λιωμένο
½ κ.γ. αλάτι
1 κ.γ κύμινο
150 ml γάλα
6 μεσαία κρεμμυδάκια φρέσκα (100 γρ. συνολικά) πολύ καλά κομμένα
1 πράσινη πιπεριά κέρατο ,ψιλοκομμενη
ελαιόλαδο για τηγάνισμα
βούτυρο αρωματικό με λάιμ
Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά βάζουμε το σπανάκι με 1 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι και το σωτάρουμε ελάφρα.
Αφού ετοιμαστεί το πιέζουμε με τα χέρια μας για να βγάλουμε όσο το δυνατόν περισσότερη υγρασία.
Ψιλοκόβουμε το σπανάκι και το αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε το αλέυρι, το μπέικιν πάουντερ, όλο το αυγό, το λιωμένο βούτυρο, το αλάτι, το κύμινο και το γάλα σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να γίνει το μέιγμα λείο.
Βάζουμε τα κρεμμύδακια τις πιπεριές και το σπανάκι και ανακατεύουμε ξανά.
Χτυπάμε το ασπράδι του αυγού μέχρι να γίνει μαρέγκα και το ρίχνουμε σιγά σιγά μέσα στη γέμιση μας ανακατεύοντας ελαφρά με μια σπάτουλα για να μη χάσει τον όγκο του το μείγμα.
Παίρνουμε ενα μεγάλο τηγάνι, αλείφουμε με λίγο βούτυρο τον πάτο του και το βάζουμε πάνω σε μέτρια φωτιά.
Για κάθε pancake υπολογίζουμε 2 κ.σ. από το μείγμα μας. Θα πρέπει να πάρουμε μικρές τηγανίτες πάχους 1 εκ. και διαμέτρου 7 εκ.
Ψήνουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
Επαναλαμβάνουμε για κάθε pancake.
Σερβίρουμε με αρωματικό βούτυρο με λάιμ.