0
Ένα πανεύκολο σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με maltesers, με 5 μόνο υλικά, χωρίς ψήσιμο, έτοιμο σε 20 λ για το ψυγείο. Μια πολύ εύκολη για αρχάριους, συνταγή για να απολαύσετε μικροί και μεγάλοι ένα πεντανόστιμο, σοκολατένιο, δροσερό γλύκισμα.
Υλικά συνταγής
- 150 γρ. σοκολάτα γάλακτος σε μικρά κομματάκια
- 150 γρ. maltesers
- 150 γρ. μπισκότα τύπου digestive θρυμματισμένα
- 75 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 50 ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση συνταγής
- Βάζετε τα μπισκότα σε μια σακούλα [poly bag], τη κλείνετε καλά, τη τοποθετείτε σε πάγκο εργασίας και χτυπάτε τα μπισκότα με ένα πλάστη για να θρυμματιστούν σε μικρά κομματάκια.
- Λιώνετε σε μεγάλο μπολ, σε μπεν μαρί τη σοκολάτα και σε κατσαρολάκι το βούτυρο. Μόλις λιώσει η σοκολάτα προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και τη κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε μέχρι να έχετε μια λεία κρέμα.
- Μόλις μισοκρυώσει το μείγμα, προσθέτετε τα maltesers και τα θρυμματισμένα μπισκότα και ανακατεύετε καλά με μια μαρίζ να ενσωματωθούν.
- Στρώνετε σε μια μικρή μακρόστενη φόρμα για κέϊκ ή ένα τετράγωνο ταψάκι 20 Χ 20 εκ. πλαστική μεμβράνη ή λαδόκολλα και ρίχνετε από πάνω το μείγμα. Το ισιώνετε στην επιφάνεια.[*] Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο και μόλις παγώσει το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.
[*] Προαιρετικά για πιο πλούσια σοκολατένια γεύση, μπορείτε να φτιάξετε ένα γλάσο σοκολάτας [λιώνοντας σε κατσαρολάκι 125 γρ. κουβερτούρα σε 125 γρ. κρέμα γάλακτος και 1 κ.γ. μέλι] και να καλύψετε το γλυκό. Επίσης να πασπαλίσετε, πάνω από το γλάσο τρίμμα σοκολάτας ή μερικά θρυμματισμένα meltesers.
Πηγή: sintayes.gr