Αυτό το μπανανόψωμο με τη μυστική γέμιση τυρί-κρέμα έχει πάει σε άλλο επίπεδο! Είναι το ίδιο εύκολο με το απλό μπανανόψωμο μόνο που έχει και μία πεντανόστιμη γέμιση. Για να αναδείξετε την γεύση της μπανάνας, καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσετε όσο πιο ώριμες μπανάνες γίνεται.
Δείτε παρακάτω πως γίνεται:
Θα χρειαστείτε:
- 1/2 κούπα καστανή ζάχαρη
- 1/4 κούπα λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
- 1/4 κούπα λάδι
- 1/4 κούπα γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
- 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κούπα λιωμένες μπανάνες (περίπου 2)
- 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κ.γ. baking powder
- 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
- 1/4 κ.γ. τριμμένο γαρίφαλο
- μια πρέζα αλάτι
Για τη γέμιση:
- 225 γρ. Τυρί-κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/4 κούπα ζάχαρη
- 2 κ.σ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι, προαιρετικά
- 1 αβγό
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 190. Ψεκάστε μία φόρμα για κέικ με αντικολλητικό σπρέι. Σε ένα μεγάλο μπολ λιώστε τις μπανάνες.
Ρίξτε τη ζάχαρη, το αβγό, το λάδι, το γιαούρτι και τη βανίλια. Ρίξτε το αλεύρι και τα αρωματικά μέχρι να ανακατευτούν καλά, αλλά μην το παρακάνετε. Βάλτε το μίγμα στην άκρη και ξεκινήστε να ετοιμάζετε την γέμιση.
2. Για τη γέμιση, ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το αβγό. Ρίξτε το όταν το μίγμα είναι απαλό και ανακατέψτε καλά.
3. Ρίξτε το μισό μίγμα του κέικ στο ταψί. Ρίξτε τη γέμιση προσεκτικά, έτσι ώστε να μην ακουμπάει στις άκρες. Ρίξτε από πάνω το υπόλοιπο μίγμα και ψήστε για 35-40 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσει από πάνω το κέικ και να ξεκολλάει από τη φόρμα. Αφήστε το να κρυώσει για 15 λεπτά πριν το βγάλετε από τη φόρμα.
Ρίξτε από πάνω ζάχαρη άχνη αν θέλετε πριν το σερβίρετε.
Πώς σας φάνηκε;
Credit: tiphero.com