Πανικός για ένα κομμάτι: Το παστίτσιο της τεμπέλας, χωρίς μπεσαμέλ, μόνο με γιαούρτι

Το παστίτσιο της τεμπέλας: Ένα από τα πιο μπελαλίδικα φαγητά είναι το αγαπημένο μικρών και μεγάλων παστίτσιο. Αν κι εσύ φοβάσαι ότι θα αποτύχεις στη μπεσαμέλ, σου έχουμε τη λύση. Στην παρακάτω συνταγή θα βρεις όλα τα tips για ένα εύκολο, νόστιμο και υγιεινό παστίτσιο χωρίς να χρειαστεί να κοπιάσεις ιδιαίτερα.

Το παστίτσιο της τεμπέλας: Τα υλικά που θα χρειαστείς

2 κ.σ. ελαιόλαδο
150 γραμ. κιμάς μοσχαρίσιος
1 καρότο
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκ. σκόρδο
2 κ.σ. κονιάκ
1 φλ. ψιλοκομμένες ντομάτες
λίγος μαϊντανός
αλάτι
πιπέρι
500 γραμ. κοφτό μακαρόνι
250 γραμ. φέτα
250 γραμ. γραβιέρα
1 κεσές γιαούρτι
6 αυγά
6 φλ. γάλα
2 φλ. νερό
λίγο μοσχοκάρυδο
1 κ.σ. βούτυρο (προαιρετικά)

Το παστίτσιο της τεμπέλας: Για τον κιμά

Ρίχνουμε πρώτα σε τηγάνι ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά.
Προσθέτουμε το καρότο, το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 6 λεπτά.
Σβήνουμε με κονιάκ.
Προσθέτουμε τις ντομάτες.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.Τέλος, ρίχνουμε λίγο μαϊντανό.

Για το παστίτσιο της τεμπέλας

Σε ένα ταψάκι βάζουμε τα αβγά, τα χτυπάμε και προσθέτουμε τη φέτα τριμμένη, τη γραβιέρα, το γιαούρτι, το γάλα, το νερό, το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και λίγο βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το κοφτό μακαρονάκι (πάντα άβραστο! Γι’ αυτό, βάζουμε το γάλα με το νερό στο ταψί, έτσι ώστε να βράσει σωστά το ζυμαρικό, κατά τη διάρκεια του ψησίματος).
Προσθέτουμε και τον κιμά και ανακατεύουμε.
Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο ή βουτυρωμένο αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 ºC στις αντιστάσεις, (στην κάτω σχάρα) ή στους 170 ºC στον αέρα (στη μεσαία σχάρα).
Ψήνουμε για 40′.
Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 15′ να ροδίσει.
Αν θέλετε, πασπαλίζετε με λίγο κεφαλοτύρι την επιφάνεια στα τελευταία λεπτά ψησίματος.
Αφήστε το παστίτσιο να σταθεί για 10′ -15′ στον πάγκο και απολαύστε το ζεστό και λαχταριστό.
Διαβάστε επίσης όλα τα μυστικά μου για τη σωστή επιλογή, τη συντήρηση και το μαγείρεμα του κιμά.

Related posts

Taste Atlas: «Υμνήθηκε» το τζατζίκι στην λίστα με τα καλύτερα dips του κόσμου

Τραγανά απ’έξω, λιώνουν στο στόμα από μέσα: Τα μελομακάρονα της Βέφας & το μυστικό που θα τους ξετρελάνει όλους

Θα γίνουν ανάρπαστα: Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους