Στις χειροποίητες σπιτικές πίτες υπάρχει μόνο ένα πρόβλημα – πρέπει να ψήσεις ολόκληρη τη πίτα. Υπάρχει όμως ένας τρόπος να φτιάξετε ατομικές τάρτες και είναι σίγουρο πως θα τον λατρέψετε! Το καλύτερο με αυτές είναι ότι μπορείτε να ρυθμίσετε τις μερίδες που τρώτε.
Πάρτε ένα καπάκι από βάζο. Με τη συνταγή αυτή θα φτιάξετε 11 μερίδες ή μπορείτε να διαιρέσετε τη συνταγή διά 11 για να φτιάξετε μόνο μία.
Θα χρειαστείτε:
11 καπάκια από βάζα
1 τη γέμιση της αρεσκείας σας
1 συσκευασία κατεψυγμένη ζύμη για πίτα
1 αυγό
Ζάχαρη
Βάση για την Τάρτα
Κόψτε με τα καπάκια τη ζύμη και βάλτε την μέσα όπως στην εικόνα.
Η ζύμη πρέπει να πιεστεί για να κάτσει καλά στο καπάκι και να είναι ελαφρώς μεγαλύτερη…
Βάλτε τη γέμιση της αρεσκείας σας
Γεμίστε την τάρτα με τη γέμιση της επιλογής σας, προσέχοντας να μην βάλετε υπερβολική ποσότητα.
Κόψτε ζύμη για να καλύψετε την τάρτα
Πιέστε τις για να ενωθούν
Πιέστε τις δύο ζύμες με τα δύο σας δάχτυλα μέχρι να ενωθούν. Καλύτερα να είναι βρεγμένα τα δάχτυλά σας.
Πιέστε στη συνέχεια τις άκρες με ένα πιρούνι και ανοίξτε μερικές τρύπες με ένα μαχαίρι για να ψηθεί και μέσα. Χτυπήστε ένα αυγό και αλείψτε τις τάρτες με αυτό. Ρίξτε από πάνω και λίγη ζάχαρη. Ψήστε στους 190 βαθμούς για 25 λεπτά ή μέχρι να γίνει η κρούστα χρυσή.
Όταν τελειώσετε, το αποτέλεσμα θα πρέπει να είναι κάπως έτσι! Απλά βγάλτε τα καπάκια και είστε έτοιμοι για να σερβίρετε!
Δείτε αναλυτικά στο βίντεο που ακολουθεί:
Πώς σας φαίνονται;
Credit: faithtap.com