Μερικές φορές όλους μας πιάνει μια λιγούρα που δεν μπορούμε να ξεχάσουμε με τίποτα καθώς αυτή στοιχειώνει μέχρι και τα όνειρα μας μέχρι που στο τέλος ενδίδουμε στο πειρασμό. Αν είναι όμως κάτι που δεν μπορείτε να φτιάξετε εύκολα και προσπαθείτε να κάνετε οικονομία, τότε πρέπει να γίνετε δημιουργικοί.
Ένα καλό παράδειγμα είναι τα τρόφιμα μαγειρεμένα στον ατμό: ντάμπλινγκ, ψάρια, λαχανικά, κλπ. Το καλύτερο σκεύος για μαγειρική στο ατμό είναι ο ατμομάγειρας μπαμπού. Τι; Δεν έχετε ατμομάγειρα μπαμπού; Δεν είστε οι μόνοι! Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να μαγειρέψετε το φαγητό που λιγουρεύεστε. Όπως σας είπαμε το μόνο που χρειάζεται είναι να γίνετε δημιουργικοί.
Αυτό το απλό κόλπο έχει απίθανα αποτελέσματαα, ό,τι και να δοκιμάσετε να μαγειρέψετε!
Μπορείτε λοιπόν να φτιάξετε μόνοι σας έναν ατμομάγειρα με λίγο αλουμινόχαρτο και ένα βαθύ τηγάνι. Ξεκινήστε βάζοντας το τηγάνι στον φούρνο. Η θερμοκρασία εξαρτάται από το ψάρι που θα μαγειρέψετε. Στην συνέχεια, κόψτε μερικά κομμάτια αλουμινόχαρτο, κάντε τα μπαλάκια και ρίξτε τα μέσα στο τηγάνι.
Δείτε στο βίντεο τα υπόλοιπα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε. Δείτε επίσης πώς μπορείτε να μαρινάρετε το ψάρι σας. Οι οδηγίες είναι απλές, θα χρειαστείτε μόνο μια πυρίμαχη πιατέλα και λίγο νερό! Το αλουμινόχαρτο λειτουργεί σαν μη εύφλεκτο σύστημα υποστήριξης για την πιατέλα και επιτρέπει στο νερό από κάτω να βράζει, ώστε η ζέστη να μαγειρευτεί το φαγητό σας στον ατμό.
Αυτό το απλό κόλπο έχει απίθανα αποτελέσματαα, ό,τι και να δοκιμάσετε να μαγειρέψετε! Δεν χρειάζεται να πάτε σε κάποιο ακριβό εστιατόριο ή να αγοράσετε ακριβά σκεύη μαγειρικής. Ο ατμομάγειρας αυτός θα σας σώσει! Και θα έχετε το φαγητό που λαχταράτε αλλά και θα εξοικονομήσετε και χρήματα
Πηγή: daddy-cool.gr