Υλικά :
1 πακέτο φύλλα κρουστάς, 1 ποτήρι γάλα, 1 αυγό, 80-100 λάδι ή βούτυρο λιωμένο (εγώ έβαλα βούτυρο) , 150 γρ ανθότυρο 150 γρ φέτα τριμμένα μαζί, λίγο αλάτι πιπέρι και 1κγ βούτυρο για το πάτο του ταψιου.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός την φέτα και το ανθότυρο.
Σε ένα ταψί 33 εκ με λαδόκολλα βάζουμε μικρά κομμάτια το βούτυρο στρώνουμε 3 φύλλα σταυρότα (δείτε την φωτογραφία κάτω στα σχόλια) ρίχνουμε με μια κουτάλα λίγο από το μίγμα γάλα, αυγό και λάδι
Προσθέτουμε κομμάτακια τυρί, συνεχίζουμε το ίδιο με όλα τα φύλλα μόνο που αυτά τα βάζουμε τσαλακωμένα μέσα στο ταψί.
Πριν βάζουμε τα 2 τελευταία φύλλα γερνάμε τα τρία που είχαμε στρώση στο ταψί. Ρίχνουμε από πάνω το μείγμα που έμεινε και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Μετά γυρίζοντας την πίτα με ένα άλλο ταψί την τοποθετούμε μόνο στη λαδόκολλα και ψήνουμε 5-6 λεπτά ακόμα να πάρει ωραίο χρώμα. Σερβίρουμε ζεστό.
Χαρούμενο Σαββατοκύριακο με υγεία & όμορφες στιγμές.
Η Συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Παρακάτω θα βρεις εύκολες συνταγές μαγειρικής δοκιμασμένες με σίγουρη επιτυχία.
Έλα να δεις πως να φτιάξεις φανταστικό σαν σουφλέ που γίνεται μούρλια – η λεγόμενη ζαμπονοτυρόπιτα με κρέμα και καταίφιΗ Συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Παρακάτω θα βρεις εύκολες συνταγές μαγειρικής δοκιμασμένες με σίγουρη επιτυχία.
Έλα να δεις πως να φτιάξεις φανταστικό σαν σουφλέ που γίνεται μούρλια – η λεγόμενη ζαμπονοτυρόπιτα με κρέμα και καταίφι
Η Συνταγή είναι από “Σελιδα μαγειρικής Χριστιανός Γιώργος.”.
ΥΛΙΚΑ:
1 συσκευασία φύλλο κανταΐφι
150γρ μαργαρίνη bella λιωμένη
Κρέμα:
1 λίτρο γάλα
7 κουταλιές της σούπας νισεστε
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Λίγο μοσχοκάρυδο
2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
100 γρ τυρί τριμμένο ότι σάς αρέσει
(Όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει εκτός από το τυρί, το τυρί στο τέλος. Μόλις είναι έτοιμη η κρέμα, αποσύρουμε από την φωτιά.
Γέμιση:
250 γρ γαλοπούλα καπνιστή Λακωνική
250 γρ. μπέικον Λακωνική
500γρ τυρί γκουντα και γραβιέρα ανάμεικτα
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Βουτυρωνουμε ενα μεγάλο ταψί απλώνουμε το μισο φύλλο κανταΐφι ρίχνουμε την κρέμα μπεσαμελ τα μισα τυρια στρώνουμε τα αλλαντικά το υπόλοιπο τυρί και στο τέλος το υπολοιπο φύλλο κανταΐφι
Περιχύνουμε με τη λιωμενη μαργαρίνη
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς σε αερα για 1 ώρα περίπου αναλογα το φούρνο.