Ρίχνει τους Καρπούς και από πάνω χύνει το Μείγμα Σοκολάτας. Το αποτέλεσμα; Θα το λατρέψετε!

Η προετοιμασία ενός γεύματος σε χύτρα ταχύτητας πραγματικά λύνει τα χέρια και γι’ αυτό το λόγο τελευταία κυκλοφορούν ένα σωρό συνταγές για αυτό το θαυματουργό σκεύος! Η νέα συνταγή που ανακαλύψαμε ότι μπορεί να φτιαχτεί σε χύτρα ταχύτητας είναι σοκολάτα με φουντούκια! 

Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να ρίξετε όλα τα συστατικά μέσα και πριν το καταλάβετε θα έχετε έτοιμο επιδόρπιο!

Απλά διαλέξτε τρία είδη διαφορετικά είδη ξηρών καρπών. Η αρχική συνταγή έχει 350 γραμμάρια ψημένα και αλατισμένα πεκάν, καρύδια και φιστίκια, αλλά εσείς διαλέξτε τα αγαπημένα σας.

Επίσης θα χρειαστείτε 340 γραμμάρια σταγόνες σοκολάτας γάλακτος και σοκολάτας υγείας. Μπορείτε να ψήσετε μόνοι σας τους ξηρούς καρπούς για μερικά λεπτά στο τηγάνι ή στο φούρνο, αν δεν βρίσκετε ψημένους στην αγορά. Ρίξτε τα κομματάκια σοκολάτας στη χύτρα ταχύτητας και ρίξτε στη κορυφή τους ξηρούς καρπούς. Αφήστε να σιγομαγειρευτεί σε χαμηλή φωτιά για μία ώρα ή μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.

Μην ανοίξετε το καπάκι, αλλιώς θα διακόψετε τη διαδικασία μαγειρέματος, αλλά έχετε το νου σας στη χύτρα και στην ώρα. Επίσης, μη το παραμαγειρέψετε τους ξηρούς καρπούς ή την σοκολάτα, αλλιώς θα καούν και θα κολλήσουν στον πάτο της χύτρας.

Μετά από μια ώρα, ανακατέψτε το μείγμα. Έπειτα, αφήστε στη φωτιά για δύο λεπτά και ανακατέψτε ξανά. Τέλος, απλώστε λίγο αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί, και με ένα μεγάλο κουτάλι πάρτε πάρτε κουταλιές από το μείγμα και απλώστε τα στο χαρτί σαν μικρές μπουκίτσες, αφήνοντας ένα εκατοστό ανάμεσα τους.

Βάλτε το ταψί στο ψυγείο και αφήστε να κρυώσουν τελείως μέχρι να σκληρύνει η σοκολάτα.

Απολαύστε τα και μοιραστείτε τη συνταγή με τους φίλου σας!

Credit: jumblejoy.com

Related posts

Taste Atlas: «Υμνήθηκε» το τζατζίκι στην λίστα με τα καλύτερα dips του κόσμου

Τραγανά απ’έξω, λιώνουν στο στόμα από μέσα: Τα μελομακάρονα της Βέφας & το μυστικό που θα τους ξετρελάνει όλους

Θα γίνουν ανάρπαστα: Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους