Σάμαλι του ονείρου: Συνταγή με σιμιγδάλι και μαστίχα Χίου, με μπόλικο σιρόπι και ελάχιστες θερμίδες να γλύφετε τα δάχτυλα σας

Σάμαλι με σιμιγδάλι: Η εκπληκτικά εύκολη συνταγή για παραδοσιακό σάμαλι με πλούσιο σιρόπι και κανέλα κάνει τον γύρο του Διαδικτύου και σαρώνει. Το παραδοσιακό σάμαλι φτιάχνεται με πολλή ζάχαρη και σιρόπι αλλά οι νέες μαγείρισσες σας έχουν όλα τα tips για χαμηλών θερμίδων γλυκά και παραλλαγές για πιο υγιεινή διατροφή.

Σάμαλι με σιμιγδάλι και μαστίχα Χίου, με μπόλικο σιρόπι και κανέλα

1 ½ φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
1 ½ φλιτζάνι σιμιγδάλι χοντρό
1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας μπέϊκιν πάουντερ
½ κουταλάκι του γλυκού σόδα
3 φλιτζάνια χυμό πορτοκάλι
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
½ κουταλάκι του γλυκού μαστίχα Χίου κοπανισμένη
Για το σιρόπι:
1 ½ ποτήρι ζάχαρη
1 ½ ποτήρι νερό
Χυμό ενός λεμονιού
Φλούδες ενός λεμονιού
3 βανίλιες άρωμα
2 κουταλιές της σούπας γλυκόζη

Σάμαλι με σιμιγδάλη: Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, τα κλείνουμε με μια διάφανη μεμβράνη, τα σκεπάζουμε με μια κουβέρτα και τα αφήνουμε τέσσερις ώρες, μέχρι να φουσκώσει το σιμιγδάλι και να πήξει.
Αφού λαδώσουμε καλά ένα ταψί 30 εκατοστών, ρίχνουμε μέσα το μίγμα και το χαράζουμε σε μπακλαβαδωτά κομμάτια.
Πάνω σε κάθε κομμάτι καρφώνουμε από ένα μοσχοκάρφι ή από ένα ολόκληρο ασπρισμένο αμύγδαλο.
Ψήνουμε στον αερόφουρνο στους 170 βαθμούς κελσίου περίπου για 40 λεπτά.
Όταν κρυώσει το γλυκό το σιροπιάζουμε με καυτό σιρόπι και το πασπαλίζουμε με κανέλα.

Related posts

Taste Atlas: «Υμνήθηκε» το τζατζίκι στην λίστα με τα καλύτερα dips του κόσμου

Τραγανά απ’έξω, λιώνουν στο στόμα από μέσα: Τα μελομακάρονα της Βέφας & το μυστικό που θα τους ξετρελάνει όλους

Θα γίνουν ανάρπαστα: Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους