Πλησιάζουν οι γιορτές, πλησιάζει η εποχή που το σπίτι θα μυρίσει από τα μελομακάρονα και τους κουραμπιάδες και τα Χριστουγεννιάτικα γλυκά έχουν την τιμητική τους.. Είστε και εσείς σαν και εμάς και προτιμάτε να τα φτιάξετε μόνοι σας τα γλυκά των εορτών; Σας έχουμε την λύση. Η Βέφα Αλεξιάδου αποκάλυψε τα μυστικά της για όσους θέλουν σπιτικά μελομακάρονα και δεν…συμβιβάζονται με τα έτοιμα.
Τα οκτώ μυστικά της Βέφας Αλεξιάδου
Η κυρία Βέφα λοιπόν έγραψε: «Σήμα κατατεθέν της Χριστουγεννιάτικης κουζίνας τα μελομακάρονα! Κομμένα σε καρδούλες, δηλώνουν την αγάπη με την οποία προσφέρονται! Από την κουζίνα μου στην κουζίνα σας φίλες και φίλοι μου!
Λίγα μυστικά για πλήρη επιτυχία!
1) Καθόλου ζύμωμα! Ανακάτεμα με το κουτάλι ώσπου να ενωθούν τα υγρά με το αλεύρι!
2)Το άφυλλο ζύμης 1 εκ. Κόβουμε με κουπ-πατ.
3)Ψήσιμο ώσπου να πάρουν βαθύ κάστανο χρώμα.
4)Το σιρόπι, αφού μαζευτεί προς τα άκρα ο αφρός, μόνο 5 λεπτά βράσιμο.
5) Το σιρόπι βραστό το ρίχνουμε μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο.
6) 2 ώρες μετά, όταν σχεδόν έχουν πιει όλο το σιρόπι τα γυρίζουμε τα πάνω κάτω, και τα αφήνουμε έτσι ως την επόμενη μέρα.
7) Τα καρυδιά όχι σκόνη. Ελαφρά χοντροκομμενα. Παίρνουμε τα μελομακάρονα ένα ένα τα γυρίζουμε, κι όπως είναι μελωμένη η επιφάνεια τα πασπαλίζουμε με μια κουταλιά καρύδια.
8) Το πιο σημαντικό! Σωστό μέτρημα των υλικών!
με κούπα μεζούρα.
Καλή επιτυχία και Καλά Χριστούγεννα»!