Τι καλύτερο από ένα νόστιμο, ζουμερό και λαχταριστό καρπούζι το καλοκαίρι! Για να σας βοηθήσουμε να μπορείτε να επιλέγετε πάντα το καλύτερο καρπούζι, σας παρέχουμε τις πέντε παρακάτω απλές συμβουλές!
1. Το μεγάλο κίτρινο σημάδι στο κάτω μέρος του καρπουζιού, είναι το σημείο όπου το καρπούζι ακουμπούσε το χώμα ενώ μεγάλωνε. Στο ώριμο καρπούζι αυτό το σημάδι θα πρέπει να έχει ένα ανοιχτό κίτρινο ή πορτοκαλί-κίτρινο χρώμα, δεν πρέπει όμως να είναι άσπρο.
2. Τα καφέ σημάδια στα καρπούζια, είναι συνήθως αποτέλεσμα μελισσών που προσπάθησαν να μπουν στο εσωτερικό του καρπουζιού, ενώ αυτό ακόμα ωρίμαζε. Όσο περισσότερα τέτοια σημάδια έχει το καρπούζι, τόσο πιο γλυκό είναι.
3. Ναι, ακόμη και τα καρπούζια έχουν φύλο. Το «αρσενικό» καρπούζι είναι ψηλό και οβάλ, ενώ το «θηλυκό» πιο κοντό και στρογγυλό. Φυσικά, τα θηλυκά καρπούζια είναι πιο γλυκά!
4. Είναι καλό να μην διαλέγετε ούτε πολύ μεγάλα, ούτε πολύ μικρά καρπούζια. Το ιδανικό μέγεθος του καρπουζιού είναι κάπου στη μέση. Θα πρέπει να θυμάστε πως τα καλά καρπούζια θα πρέπει πάντα να είναι αρκετά βαριά, σε σύγκριση με το μέγεθός τους.
5. Αν το κοτσάνι είναι ξηρό σημαίνει πως το καρπούζι έχει φτάσει στο επιθυμητό βαθμό ωρίμανσης. Αν το κοτσάνι είναι ακόμα πράσινο και φρέσκο, αυτό σημαίνει πως το καρπούζι δεν έχει ωριμάσει ακόμα.
Ρίξτε μια ματιά στο βίντεο:
Credit: RelayHero