Συνταγή για πεντανόστιμα, αυθεντικά cookies, έτοιμα σε 12′!

Τα αγαπημένα μικρών και μεγάλων μπισκότα. Τα τρώνε τα παιδιά με το γάλα τους, το πρωινό τους, είναι εύκολο σνακ για όλες τις ώρες και φυσικά το καλύτερο κέρασμα για τον καφέ σας με την παρέα σας. Υπάρχει κάτι καλύτερο απο το να φτιάξετε τα δικά σας σπιτικά και υγιεινά cookies; Θα μοσχομυρίσει το σπίτι σας!

Πάμε να δούμε την συνταγή μας;

Μερίδες: περίπου 40 cookies

Υλικά:

  • 130g βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (αν το βούτυρο δεν έχει αλάτι, τότε βάλτε 1/4 κ.γ)
  • 100g αλεύρι που φουσκώνει μόνο του & 150g κανονικό αλεύρι
  • 100g ζάχαρη & 70g μαύρη ζάχαρη (αν δεν έχετε βάλτε 170g λευκή)
  • 1/2 κ.γ εσάνς βανίλια
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 200g σταγόνες σοκολάτας

Οδηγίες:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 C στον αέρα.
  2. Ρίχνουμε στο μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει κρεμώδης υφή.
  3. Προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε ξανά.
  4. Ρίχνουμε το αλεύρι και τις σταγόνες σοκολάτας στο μείγμα. Ανακατεύουμε απαλά όλα μαζί με μια σπάτουλα μέχρι να γίνει ομοιόμορφη το μείγμα.
  5. Βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί μας. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια, και τα πατάμε στο σχήμα που θέλουμε να έχουνε τα cookies μας
  6. Ψήνουμε για περίπου 12 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν λίγο.

Extra Tips: Εάν θέλετε να κάνετε σοκολατένια τα cookies σας, βάζετε στην αρχική ζύμη και λίγη τριμμένη κουβερτούρα.

Καλή Επιτυχία!

via

Related posts

Taste Atlas: «Υμνήθηκε» το τζατζίκι στην λίστα με τα καλύτερα dips του κόσμου

Τραγανά απ’έξω, λιώνουν στο στόμα από μέσα: Τα μελομακάρονα της Βέφας & το μυστικό που θα τους ξετρελάνει όλους

Θα γίνουν ανάρπαστα: Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους