Αν ψάχνετε για ένα γρήγορο και νόστιμο γλυκό, το μπανόφι είναι αυτό που χρειάζεται μετά από ένα ολοκληρωμένο γεύμα, έτοιμο μέσα σε λίγα λεπτά, με την χρήση ζαχαρούχου γάλακτος και μπισκότων.
Πρόκειται για ένα… γευστικό παράδεισο, που θα φέρει η εκτέλεση αυτή η συνταγή, η οποία θα ενθουσιάσει άπαντες και, σίγουρα, θα σας ζητούν συνέχεια αυτή τη συνταγή, η οποία είναι ασφαλώς και οικονομική, αφού όχι μόνο μπορείτε να την υλοποιήσετε σε λίγα λεπτά και με ορισμένες κινήσεις, αλλά παράλληλα απαιτούνται λίγα υλικά, τα οποία είναι σίγουρο πως έχετε στο σπίτι σας.
Αν, πάντως, θέλετε να φτιάξετε μόνοι σας ζαχαρούχο γάλα, υπάρχει μια πανεύκολη και πολύ πιο υγιεινή συνταγή, που θα απογειώσει το γλυκό σας.
Υλικά
– 250 γραμμάρια μπισκότα Digestive θρυμματισμένα σε σκόνη στο multi
– 230 γραμμάρια βούτυρο (σ.σ. 110 γραμμάρια + 120 γραμμάρια χωριστά)
– 100 γραμμάρια ζάχαρη
– 400 γραμμάρια ζαχαρούχο γάλα (σ.σ. 1 κουτί)
– 3 μπανάνες κομμένες σε ροδελίτσες
– 200 ml κρέμα γάλακτος κρύα, πλήρης λιπαρών 35-36% λιπαρά, χτυπημένη σε σαντιγί
– Σοκολάτα σε νιφάδες
Εκτέλεση
– Λιώνετε τα 110 γραμμάρια βούτυρο σε μια κατσαρολίτσα και προσθέτετε τα θρυμματισμένα σε σκόνη μπισκότα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
– Στρώνετε το μείγμα σε ένα βαθύ ταψάκι με αποσπώμενη βάση 22 εκατοστά περίπου.
– Το στρώνετε ομοιόμορφα (σ.σ. πατώντας το ελαφρώς με τα χέρια σας) στη βάση του ταψιού και το βάζετε το στο ψυγείο να κρυώνει.
– Λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο (σ.σ. 120 γραμμάρια) μαζί με τη ζάχαρη σε μια κατσαρολίτσα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
– Μόλις λιώσει η ζάχαρη, προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα και σιγοβράζετε για 6-7 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα.
– Στρώνετε το μείγμα πάνω από τη κρύα βάση μπισκότου και το αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και σταθεροποιηθεί.
– Καλύπτετε με ένα στρώμα ροδέλες μπανάνας και στη συνέχεια με μια στρώση σαντιγί.
– Πασπαλίζετε με νιφάδες σοκολάτας και σερβίρετε.