Smoothie πρωτεϊνης με μπανάνα, Φυστικοβούτυρο, παντζάρι και φράουλα.

Δεν έμεινε πολύς καιρός για το καλοκαίρι, αφού ήδη ορισμένοι από εμάς έχουμε κάνει το πρώτο μπάνιο μας στη θάλασσα. Οι πιο διστακτικοί περιμένουμε τον Ιούνιο, μπορεί και τον Ιούλιο που δήθεν θα έχει ζεσταθεί η θάλασσα. Ο ήλιος σιγά σιγά θα αρχίσει να μας ζεσταίνει και με το παραπάνω, οπότε θα έχουμε ανάγκη κάτι για να δροσιστούμε τους επόμενους ζεστούς μήνες στην Ελλάδα. Για αυτό το λόγο ένα smoothie με καλοκαιρινά φρούτα και πρωτεΐνη είναι το ιδανικό ρόφημα για πρωινό ή ένα απογευματινό σνακ που θα σας χορτάσει και θα σας γεμίσει ενέργεια.

Αυτό το smoothie έχει μια ιδιαιτερότητα που το κάνει πολύ ενδιαφέρον. Οι στρώσεις του. Με άλλα λόγια δεν αποτελείται από ένα μοναδικό μείγμα (blending) υλικών, αλλά από μια βάση με παντζάρι και φράουλες και έπειτα από μια δεύτερη στρώση με γάλα αμυγδάλου, μπανάνα και σκόνη πρωτεΐνης. Μπορείτε να το πιείτε με καλαμάκι, χωρίς καλαμάκι, ή με το δικό μου αγαπημένο τρόπο…με κουτάλι. Αναμίξετε το smoothie σας εάν θέλετε ή διατηρήστε το όπως είναι. Η γεύση από τα παντζάρια είναι διακριτική, αφού η γλυκιά γεύση της φράουλας παίζει το ρόλο του καμουφλάζ. Θα γίνει το αγαπημένο σας αυτό το καλοκαίρι!

υλικά (για 1 μερίδα)

2 μικρά πατζάρια, βρασμένα και καθαρισμένα

6 φράουλες

χυμός από μισό πορτοκάλι

1 κούπα γάλα αμυγδάλου

μισή μπανάνα ώριμη

2 κουταλιές γιαούρτι στραγγιστό

1 κουταλιά σκόνη πρωτεΐνης αρακά (ή άλλου είδους πρωτεΐνης)

1 κουταλιά σκόνη maca

1 κουταλιά φυστικοβούτυρο

Διαδικασία

Σε ένα blender αρχικά προσθέστε τα παντζάρια, τις φράουλες και το χυμό πορτοκάλι. Πολτοποιήστε καλά και σερβίρετε σε ένα μεγάλο ποτήρι.

Καθαρίστε καλά το blender σας με λίγο νερό και συνεχίστε για τη δεύτερη στρώση. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά σας, δηλαδή το γάλα αμυγδάλου, τη μπανάνα, το γιαούρτι, τη σκόνη πρωτεΐνης και maca και το φυστικοβούτυρο. Αναμίξετε πολύ καλά και έπειτα σερβίρετε στο ποτήρι πάνω από την πρώτη στρώση του smoothie.

Εάν θέλετε πασπαλίστε λίγη γύρη από πάνω ή λίγη τριμμένη καρύδα.

Απολαύστε με ένα καλαμάκι ή ένα κουτάλι!

Πηγή: savoirville.gr

Related posts

Taste Atlas: «Υμνήθηκε» το τζατζίκι στην λίστα με τα καλύτερα dips του κόσμου

Τραγανά απ’έξω, λιώνουν στο στόμα από μέσα: Τα μελομακάρονα της Βέφας & το μυστικό που θα τους ξετρελάνει όλους

Θα γίνουν ανάρπαστα: Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους