0
Μια συνταγή για ένα σοκολατένιο γλύκισμα με μπανάνες και κουβερτούρα πραλίνας. Ένα υπέροχο γλύκισμα, από το glikessintages.gr, που η τραγανή του βάση, η μυρωδιά και γεύση της μπανάνας και η πλούσια γκανάς σοκολάτας το κάνει σίγουρα … ακαταμάχητο …
Υλικά συνταγής
- 50 γρ. βούτυρο + λίγο επιπλέον για άλειμμα του ταψιού
- 40 γρ. αλεύρι
- 30 γρ. τρίμμα ινδοκάρυδου
- 1 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
- 40 γρ. ζάχαρη
- 2 αυγά
- 300 ml κρέμα γάλακτος
- 2 κουβερτούρες Πραλίνα [340 γρ./ Nestle Dessert]
- 2 μπανάνες
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180⁰C βαθμούς. Βουτυρώνετε και στρώνετε με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί.
- Αφήνετε σε μπολ το βούτυρο εκτός ψυγείου μέχρι να μαλακώσει καλά. Προσθέτετε το αλεύρι, το τρίμμα καρύδας, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη και το αυγό και ανακατεύετε καλά με το χέρι ή με το μίξερ χειρός σε χαμηλή ταχύτητα.
- Μοιράζετε το μείγμα ισομερώς σε 4 στρογγυλά ατομικά τσέρκια τα οποία έχετε τοποθετήσει πάνω στο ταψί με τη λαδόκολλα και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 7-8 λ. Βγάζετε το ταψί από το φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν για 15 λ.
- Σε ένα μπολ τεμαχίζετε τη σοκολάτα σε μικρά κομματάκια. Ζεσταίνετε τη κρέμα γάλακτος και μόλις πάρει μια βράση τη ρίχνετε στο μπολ με τη τεμαχισμένη κουβερτούρα Πραλίνα. Την αφήνετε για 5 λ και στη συνέχεια ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε ένα λείο μείγμα. Σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 10-15 λ.
- Κόβετε τις μπανάνες σε ροδέλες και τις στρώνετε ισομερώς σε κάθε τσέρκι πάνω στη βάση μπισκότου. Από πάνω περιχύνετε, ισομερώς, τη γκανάς σοκολάτας και τοποθετείτε τα τσέρκια στο ψυγείο για 1 ώρα μέχρι να παγώσουν και σφίξει η σοκολάτα.
Πηγή: sintayes.gr