Σοκολατόπιτα με φράουλες σε μπισκοτένια βάση “Όασις”

Μια λαχταριστή συνταγή, για μια υπέροχη σοκολατόπιτα με φράουλες σε μπισκοτένια βάση. Τόσο εύγευστο που η ονομασία του διεθνώς Όασις” δεν είναι τυχαία. Απολαύστε το!!!

Υλικά

Για τη βάση:
•6 κ.σ. βούτυρο + 1 κ.σ. επιπλέον για βουτύρωμα του ταψιού
•30 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια
•200 γρ. τρίμμα μπισκότων σοκολάτας [*]
•450 γρ. φράουλες κομμένες στη μέση

Για τη γέμιση:
•2/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη
•1/4 φλ. τσαγιού κορν φλάουερ
•2 κ.σ. κακάο σε σκόνη
•1 πρέζα μοσχοκάρυδο + 1 πρέζα αλάτι
•6 μεγάλοι κρόκοι αυγών χτυπημένοι
•2 1/2 φλ. τσαγιού γάλα πλήρες
•180 σταγόνες κουβερτούρας ή κουβερτούρα σοκολάτα ψιλοκομμένη
•1 κοφτό κ.σ. λικέρ αρεσκείας σας
•1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλια

Εκτέλεση
1.Βουτυρώστε με τη 1 κ.σ. βούτυρο ένα ταψάκι με αποσπώμενο πάτο ή στρώστε καλά λαδόκολλα σε ένα απλό ταψάκι διαστάσεων 23 εκ. περίπου.

2.Για τη βάση: Λιώνετε σε μπεν μαρί τις 6 κ.σ. βούτυρο με τα 30 γρ. κομματάκια σοκολάτας. Θρυμματίζετε στο multi τα μπισκότα σοκολάτας και προσθέτετε και το λιωμένο σε μπεν μαρί μείγμα σοκολάτας. Ανακατεύτετε μέχρι να έχετε ένα καλά “βρεγμένο” μείγμα και το στρώνετε ισομερώς στη βάση και τα τοιχώματα του βουτυρωμένου ταψιού. Το βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει για 30 λ περίπου.

3.Για τη γέμιση: Βάζετε σε μια κατσαρολίτσα [εκτός φωτιάς] τη ζάχαρη, το κορν φλάουερ, τη σκόνη κακάο, το μοσχοκάρυδο, μια πρέζα αλάτι και τα ανακατεύετε. Προσθέτετε τους χτυπημένους κρόκους αυγών και ανακατεύετε ζωηρά μέχρι να έχετε μια παχιά κρέμα. Ρίχνετε σταδιακά [λίγο λίγο] το γάλα ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.

4.Βάζετε τη κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας και ανάβετε το μάτι σε μέτρια θερμοκρασία. Ανακατεύετε το μείγμα συνεχώς μέχρι να έχετε μια πηχτή κρέμα. Μόλις πάρει βράση [κοχλάσει] κατεβάζετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτετε τα κομματάκια ή τις σταγόνες κουβερτούρας. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε ένα πηχτό σοκολατένιο μείγμα.ροσθέτετε το λικέρ και τη βανίλια και ανακατεύετε να ενσωματωθούν. Αφήνετε το μείγμα στην άκρη για 5 λεπτά να μισοκρυώσει ανακατεύοντας ανά διαστήματα για να μη κάνει κρούστα.

5.Για τη συναρμολόγηση: Πλένετε τις φράουλες και τις κόβετε ανάλογα με το μέγεθός τους, στα 2, στα 3 ή αφήστε τες ως έχουν αν είναι μικρές. Να κόψετε τις φράουλες σταδιακά διότι όσες δεν θα χρησιμοποιήσετε σε αυτό το βήμα θα το τις κρατήσετε ψυγείο για γαρνίρισμα.

6.Βγάζετε το ταψάκι με τη βάση από το ψυγείο. Στρώνετε τις φράουλες σε όλη την επιφάνεια της μπισκοτένιας βάσης και τις περιχύνετε με τη σοκολατένια κρέμα. [βλέπε φωτογραφία πιο κάτω]
7.Στρώνετε την επιφάνεια της κρέμας και βάζετε το γλυκό στο ψυγείο για 2-3 τουλάχιστον ώρες [ιδανικά και όλο το βράδυ] μέχρι να παγώσει καλά. Γαρνίρετε με λίγη σαντιγί και τις υπόλοιπες φράουλες και σερβίρετε.

[*] Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απλά μπισκότα σοκολάτας από ζαχαροπλαστείο, ή όρεο που θα βγάλετε τη γέμιση ή cookies σοκολάτας ή τύπου πτι μπερ σοκολάτας [της Αλλατίνη]

via

Related posts

Taste Atlas: «Υμνήθηκε» το τζατζίκι στην λίστα με τα καλύτερα dips του κόσμου

Τραγανά απ’έξω, λιώνουν στο στόμα από μέσα: Τα μελομακάρονα της Βέφας & το μυστικό που θα τους ξετρελάνει όλους

Θα γίνουν ανάρπαστα: Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους