Είναι ελαφρύ, είναι νόστιμο και δεν παχαίνει! Είναι το κινέζικο φαγητό και απόδειξη το γεγονός ότι όποιον Κινέζο και να φέρετε στο μυαλό σας είναι αδύνατος! Ξεκινάμε με το πιο χαρακτηριστικό πιάτο της κινέζικης κουζίνας, τα spring rolls που αποτελούν εξαιρετικό ορεκτικό για όποιο κυρίως και να ακολουθήσει!
Υλικά (υλικά για 4 μερίδες)
3 καρότα
3 κολοκυθάκια
¼ λάχανο
1 μαραθόριζα
1 πατάτα
Σησαμέλαιο
Soya sauce
Πιπέρι
Έτοιμες πίτες για spring rolls
Γλυκόξινη σάλτσα
Εκτέλεση
Καθαρίζετε τα λαχανικά, τα κόβετε julienne (σε πολύ λεπτές λωρίδες) και τα σωτάρετε σε ένα wοk με σησαμέλαιο που έχει κάψει.
Τα ανακατεύετε καλά για να πάρουν όλα χρώμα και ρίχνετε πιπέρι και soya sauce. Ενώ τα λαχανικά κρατάνε ακόμη, τα βγάζετε από το τηγάνι και τα βάζετε σε σουρωτήρι για να βγάλουν όλα τα υγρά τους.
Στη συνέχεια, γεμίζετε με τα λαχανικά τις πίτες για spring rolls (εκτός αν προτιμάτε κρέπες δικής σας παρασκευής), τις τυλίγετε καλά και τις βάζετε στο φούρνο για 5 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Τα σερβίρετε με γλυκόξινη σάλτσα κι έχετε έτοιμο ένα νόστιμο και υγιεινό ορεκτικό.