Τα Ζυμαρικά Που Θα Τρελάνουν Τον Ουρανίσκο Σας! – Κοχύλες Με Κοτόπουλο Και Σπανάκι

Υπάρχουν διάφορα είδη ζυμαρικών, καθένα από τα οποία ταιριάζει με διαφορετικές σάλτσες και σε διαφορετικές συνταγές. Οι κοχύλες είναι από εκείνα τα ζυμαρικά που είναι πεντανόστιμα. Εδώ, τις απολαμβάνο…

Υπάρχουν διάφορα είδη ζυμαρικών, καθένα από τα οποία ταιριάζει με διαφορετικές σάλτσες και σε διαφορετικές συνταγές. Οι κοχύλες είναι από εκείνα τα ζυμαρικά που είναι πεντανόστιμα. Εδώ, τις απολαμβάνουμε γεμιστές με κοτόπουλο, σπανάκι και κόκκινη σάλτσα.

Μία ακόμα λαχταριστή συνταγή με κοτόπουλο: Φιλέτο κοτόπουλου μαριναρισμένο με γιαούρτι – Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

500 γρ. ζυμαρικά κοχύλες
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
180 γρ. κοτόπουλο ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
150 γρ. άσπρα μανιτάρια, ψιλοκομμένα
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
50 ml λευκό ξηρό κρασί
300 γρ. σπανάκι
1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
400 γρ. ντοματάκι ψιλοκομμένο, κονσέρβα
250 γρ. χαλούμι, ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
½ φλιτζ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη

Βήμα 1

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο και το σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2΄-3΄. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 2΄-3΄ να πιουν τα υγρά τους. Ρίχνουμε τον πελτέ και σβήνουμε με το κρασί.

Τα ζυμαρικά που θα τρελάνουν τον ουρανίσκο σας! – Κοχύλες με κοτόπουλο και σπανάκι
Βήμα 2

Προσθέτουμε το θυμάρι, την ντομάτα κονκασέ και το σπανάκι. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 15′. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το χαλούμι,τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε. Απλώνουμε στη βάση ένος ορθογώνιου πιρέξ 1 κουτ. σούπας από τη σάλτσα κοτόπουλου. Γεμίζουμε ένα-ένα τα ζυμαρικά με το μείγμα τυριού και με το μείγμα του κοτόπουλου.

Βήμα 3

Τοποθετούμε τα γεμιστά κοχύλια το ένα δίπλα στο άλλο στο πιρέξ. Περιχύνουμε τα ζυμαρικά με την υπόλοιπη σάλτσα και πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C στις αντιστάσεις για 30΄ ή μέχρι να χρυσαφίσει ελαφρά.

Related posts

Taste Atlas: «Υμνήθηκε» το τζατζίκι στην λίστα με τα καλύτερα dips του κόσμου

Τραγανά απ’έξω, λιώνουν στο στόμα από μέσα: Τα μελομακάρονα της Βέφας & το μυστικό που θα τους ξετρελάνει όλους

Θα γίνουν ανάρπαστα: Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους