Ονομάζεται γλυκός-σεισμός, γιατί τα υλικά μετακινούνται κατά τη διάρκεια και μετά από το ψήσιμο: το μείγμα με το τυρί κρέμα βουλιάζει μέσα στο κέικ, τα πεκάν και η ινδική καρύδα βγαίνουν προς τα πάνω και γενικότερα δεν είναι ένα γλυκό με ιδιαίτερα ωραία εμφάνιση.
Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι και νόστιμο!
Θα χρειαστείτε:
- τριμμένη γλυκιά καρύδα
- 1/2 κούπα κομμένα πεκάν
- 1 κουτί μείγμα για κέικ σοκολάτας
- 3 αβγά
- 1 1/3 κούπες νερό
- 1/2 κούπας λάδι
- 240 ml τυρί κρέμα
- ½ κούπα βούτυρο
- 2 κούπες ζάχαρη άχνη
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κούπα κουβερτούρα σοκολάτας σε κομματάκια
Οδηγίες:
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180. Λαδώστε ένα ταψί 23 επί 33.
2. Απλώστε την καρύδα και μετά το πεκάν στο ταψί ομοιόμορφα.
3. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το μείγμα για κέικ μαζί με τα αβγά, το νερό και το λάδι.
4. Ρίξτε το μείγμα πάνω από την καρύδα και τα πεκάν.
5. Σε ένα μεσαίο τηγάνι λιώστε το βούτυρο και το τυρί κρέμα σε μέτρια φωτιά και μετά μετά ανακατέψτε τα σε ένα μπολ με την άχνη ζάχαρη με μίξερ χειρός μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια προσθέστε τη βανίλια και ανακατέψτε.
6. Ρίξτε το μείγμα με το τυρί κρέμα πάνω από το μείγμα του κέικ στο ταψί σε λωρίδες και μετά ισιώστε με ένα μαχαίρι.
7. Ρίξτε από πάνω τα κομματάκια σοκολάτας
8. Ψήστε για 45-55 λεπτά.
Συμβουλή: Το τεστ με την οδοντογλυφίδα δεν πιάνει σε αυτό το κέικ. Μπορείτε να δείτε αν έχει γίνει, αν κουνήσετε απαλά το ταψί και το κέικ δεν κουνιέται στη μέση.
Δείτε αναλυτικά τη διαδικασία στο βίντεο που ακολουθεί:
Credit: tiphero.com