Tαξίδι στις Γεύσεις της Γνήσιας Κρητικής Κουζίνας: Το Εστιατόριο που Αναγέννησε την Κρητική Κουζίνα

Στον Κατσούρμπο στο Παγκράτι για αξεπέραστη κρητική κουζίνα

Εμφανίστηκε στη γαστρονομική σκηνή της Αθήνας το 2005, τότε που η κρητική κουζίνα δεν είχε γίνει ακόμα της «μόδας». Έγινε αμέσως δεκτό με ενθουσιασμό και σήμερα χαρακτηρίζεται σαν το εστιατόριο που αναγέννησε την κρητική κουζίνα ενώ πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν πως ξαναέφερε στο προσκήνιο και τη δημοφιλή στο αθηναϊκό κοινό πλατεία Προσκόπων στο Παγκράτι.
Ο χώρος του ζεστός και φιλόξενος με αθόρυβες καλλιτεχνικές πινελιές αλλά και vintage διασκόμηση όπως το πανέμορφο παλιό ψυγείο που θυμίζει κάτι από μπακάλικο άλλης εποχής, ενώ τώρα, που ο καιρός ζέστανε, ανάρπαστα γίνονται και τα τραπεζάκια πάνω στη δροσερή πλατεία. Εδώ θα γευτείς πιάτα από όλη την Κρήτη μέσα από παραδοσιακές συνταγές, όλα τους εξάλλου φτιάχνονται με τις καλύτερες πρώτες ύλες που φτάνουν στο κατάστημα κάθε εβδομάδα από μικρές παραγωγικές μονάδες της Μεγαλονήσου.
Προτείνουμε να ξεκινήσεις με τον ντάκο, τα εκπληκτικά τυριά, την ασυναγώνιστη σφακιανή πίτα, τα πιτάκια με τα άγρια χόρτα, να δοκιμάσεις το καταπληκτικό φρέσκο επτάζυμο ψωμί τους. Δεν γίνεται να παραλείψεις το θεϊκό γαμοπίλαφο που γίνεται ανάρπαστο σε κάθε τραπέζι, ενώ το αρνάκι –λουκούμι και επίσης φερμένο από το νησί–, εδώ θα το βρεις μαγειρεμένο σε όλες του τις εκδοχές (ψητό, τσιγαριαστό, αυγολέμονο, με σταμναγκάθι).
Και για το τέλος, τι καλύτερο και ταιριαστό από τη μουσταλευριά, κι αυτήν ο Κατσούρμπος την φτιάχνει συ-γκλο-νι-στι-κά!
Η slow food κουζίνα του Κατσούρμπου έρχεται στην πόρτα σου μέσα από τις διαδικτυακές πλατφόρμες των efood και Wolt.

Related posts

Taste Atlas: «Υμνήθηκε» το τζατζίκι στην λίστα με τα καλύτερα dips του κόσμου

Τραγανά απ’έξω, λιώνουν στο στόμα από μέσα: Τα μελομακάρονα της Βέφας & το μυστικό που θα τους ξετρελάνει όλους

Θα γίνουν ανάρπαστα: Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους