Θα Γλείφετε Τα Δάχτυλά Σας:Γιαγιαδίστικο Στιφάδο Με Χοιρινές Μπριζόλες Λαιμού!

Αν μέχρι τώρα νομίζατε ότι το στιφάδο φτιαχνεται μόνο με λαγό ή μοσχάρι ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε!

Στιφάδο με χοιρινές μπριζόλες λαιμού μια πεντανόστινη συνταγή που θυμίζει… γιαγιά!
Υλικά
Χοιρινο 4 μπριζόλες λαιμού
Ελαιολαδο για το τσιγάρισμα
Κρεμμυδι 1 πακέτο στιφάδου κατεψυγμένα ξεπαγωμένα
Σκορδο 2 σκελίδες
Δάφνη 2 φύλλα
Κανελά 1 ξυλάκι
Πιπέρι 1 πρέζα μαύρο
Αλατι
Ντοματα 300-400γρ τριμμένες
Πελτές Ντομάτας 2 κ.σ
Κρασι 1 ποτηράκι κόκκινο

Στην συνταγή μας σήμερα θα το φτιάξουμε με ζουμερές χοίρινες μπριζόλες, σιγομαγειρεμένες μέσα σε υπέροχη δεμένη σάλτσα από φρέσκες ντομάτες, αρωματισμένη με κανέλα και ολόκληρα μικρά κρεμμυδάκια που ολοκληρώνουν την τελειότητα αυτού του πιάτου. Ένα φαγητό με ανεπανάληπτη γεύση ιδανικό για να συγκεντρώσετε όλη την οικογένεια γύρο από το Κυριακάτικο τραπέζι.

Είναι ένα πολύ πλούσιο σε γεύσεις φαγητό με το κρέας να γίνεται λουκούμι και να λιώνει στο στόμα. Φτιάξτε το και κάντε τους όλους να παραμιλούν.

Εκτέλεση:
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα που θα κάνουμε το στιφάδο και τσιγαρίζουμε τις μπριζόλες για λίγα λεπτά.
Ρίχνουμε το σκόρδο και τα κρεμμύδια και τσιγαρίζουμε για λίγα λεπτά ακόμα. Σβήνουμε με κόκκινο κρασί.
Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και μετά προσθέτουμε τη ντομάτα και τα μπαχαρικά. Προσθέτω και το μισό πακέτο κρεμμυδάκια. Ρίχνουμε λίγο νεράκι, τόσο όσο χρειαστεί για να μαγειρευτεί το στιφάδο μας και χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια. Στην μισή ώρα προσθέτω τα άλλα μισά κρεμμύδια.
Σε 1 ώρα περίπου είναι έτοιμο!

Related posts

Taste Atlas: «Υμνήθηκε» το τζατζίκι στην λίστα με τα καλύτερα dips του κόσμου

Τραγανά απ’έξω, λιώνουν στο στόμα από μέσα: Τα μελομακάρονα της Βέφας & το μυστικό που θα τους ξετρελάνει όλους

Θα γίνουν ανάρπαστα: Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους