Το κοτόπουλο, είναι μια ασφαλή επιλογή για κάθε σπιτικό φαγητό, που μαγειρεύεται με πολλούς τρόπους. Βέβαια, είναι ένα ιδιαίτερο υλικό και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στο μαγείρεμα, ώστε να μην είναι στεγνό, με τη μαρινάδα επομένως να παίζει σημαντικό ρόλο, εκτός φυσικά από το ψήσιμο.
Η μαρινάδα αυτή, φυσικά, χρειάζεται αρκετά υλικά, ωστόσο συγκεκριμένα είναι αυτά, που θα κάνουν το κρέας σας εξαιρετικό.
Υλικά
- 2 φιλέτα κοτόπουλο
- 3 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουτ.σούπας μουστάρδα
- 1 κουτ.σούπας ξύδι μπαλσάμικο
- 1 κουτ.γλυκού μέλι
- 1 κουτ.γλυκού Hellmans σως μπάρμπεκιου (προαιρετικά)
- 2 κουτ.σούπας χυμό απο λεμόνι
- λιγο ξυσμα λεμονιού
- 1 κουτ.γλυκού πάπρικα γλυκιά
- πιπέρι
- ρίγανη
- λίγο σκόρδο σκόνη
- Εκτέλεση
- Πλένουμε το κοτόπουλο, το στραγγίζουμε καλά και το σκουπίζουμε με λίγο χαρτί κουζίνας.
- Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα.
- Αλείφουμε καλά τα φιλέτα και από τις 2 πλευρές και τα βάζουμε σε ένα φαγητοδοχείο στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Δε βάζουμε αλάτι στη μαρινάδα για να μη σφίξει στο κρέας μας. Αλατίζουμε πριν ψήσουμε το κοτόπουλο είτε στα κάρβουνα είτε στο φούρνο.