Τηγανίτες γιαουρτιού: Αφράτες και ελαφριές για να τις φάτε με τυριά, μέλι ή και μαρμελάδα

Τηγανίτες γιαουρτιού – Εύκολη συνταγή: Θέλετε κάτι γλυκό για να σας συντροφεύει μέσα στην ημέρα. Οι τηγανίτες αποτελούν μία ευχάριστη εναλλακτική λύση του προβλήματός σας. Ειδικότερα, αν το κύριο υλικό της παρασκευής τους είναι η γιαούρτι. Πρόκειται για μία εύκολη, γρήγορη, γευστική και οικονομική συνταγή. Μια συνταγή, η οποία είναι βέβαιο πως θα ενθουσιάσει, εσάς, αλλά και τους γύρω σας!

Τηγανίτες γιαουρτιού – Εύκολη συνταγή: Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, η εκτέλεση της συνταγής, καθώς και φωτογραφίες από την πραγματοποίηση της διαδικασίας
Τηγανίτες γιαουρτιού – Εύκολη συνταγή: Υλικά συνταγής
– 1 ποτήρι γιαούρτι
– 3 κουταλάκια μπέκιν
– 2 αυγά
– 1/4 ποτηριού ηλιέλαιο
– 1 1/2 ποτήρι αλεύρι
– 1 κουταλάκι αλάτι
– Λίγο λάδι για το τηγάνι

Τηγανίτες γιαουρτιού – Εύκολη συνταγή: Εκτέλεση συνταγής
– Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τα αυγά, το γιαούρτι, το μπέκιν, το αλάτι, και το λάδι.
– Κοσκινίζουμε το αλεύρι.
– Xτυπάμε λίγο το μείγμα ώστε να έχουμε μία ζύμη πολύ απαλή και μαλακιά.
– Ζεσταίνουμε το τηγάνι και περνάμε με λίγο λάδι ή βούτυρο με ένα πινέλο.
– Βάζουμε κουταλιές στο τηγάνι.
– Πατάμε λίγο, γιατί θα φουσκώσουν.
– Βρέχουμε κάθε φορά το κουτάλι για να ξεκολλάει η ζύμη και να μπορούμε να ακουμπάμε τη ζύμη στο τηγάνι.
– Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για να ψηθούν μέχρι μέσα, γυρίζουμε 1-2 φορές!!!
– Τρώγονται ζεστά ή κρύα!

Τηγανίτες γιαουρτιού – Εύκολη συνταγή: Φωτογραφίες από κάθε φάση της διαδικασίας

Related posts

Taste Atlas: «Υμνήθηκε» το τζατζίκι στην λίστα με τα καλύτερα dips του κόσμου

Τραγανά απ’έξω, λιώνουν στο στόμα από μέσα: Τα μελομακάρονα της Βέφας & το μυστικό που θα τους ξετρελάνει όλους

Θα γίνουν ανάρπαστα: Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους