Το μυστικό για ζουμερό κιμά: Το κόλπο με το ξύδι και 2 ακόμα υλικά για αφράτο αποτέλεσμα

Ο κιμάς δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι των Χριστουγέννων, είτε σε μπιφτέκια, μακαρονάδες, πίτες είτε σε ρολό κιμά γεμιστό με τυράκι και πιπεριές. Το μυστικό για να μην στεγνώσει ο κιμάς και να έχετε αφράτο και ζουμερό αποτέλεσμα πάντοτε, βρίσκεται εδώ.

Συμβουλές για να μην στεγνώσει ο κιμάς

Στο 90% εκείνων που επιχειρούν να φτιάξουν ρολό κιμά το αποτέλεσμα είναι στεγνό. Τι είναι εκείνο που λείπει; Η απάντησ βρίσκεται στα υλικά που συνδυάζετε με τον κιμά.Το πιο σημαντικό από όλα τα βήματα είναι ο κιμάς και τα υλικά να είναι πάντα μα πάντα σε θερμοκρασία δωματίου!Αν θέλεις να μαλακώσεις λιγάκι τον κιμά σου, μπορείς να προσθέσεις ντομάτα, κρεμμύδι αλλά και ξύδι.

Στέγνωσε ο κιμάς; Το κόλπο με το ξύδι και 2 ακόμα υλικά για αφράτο και ζουμερά αποτέλεσμα
Νοστιμιά από άλλο πλανήτη: Αυτά είναι τα πιο λαχταριστά μακαρόνια με κιμά όπως τα φτιάχνουν στο χωριό
Κανείς δεν μπορεί να πει όχι σ’ ένα πιάτο μακαρόνια με κιμά, είναι αναμφισβήτητα ένα από τα φαγητά που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι. Η παρακάτω συνταγή απογειώνει αυτό το κλασικό φαγητό, με μερικές συμβουλές κατευθείαν από το χωριό. Με την ευκαιρία, δείτε γιατί πρέπει να τρώτε κρύα τα μακαρόνια.

Υλικά για το φαγητό μας

700 γρ σπαγγέτι
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
5 κ.τ.σ ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκ. Σκόρδο
1 κ.τ.σ πελτέ τομάτας
100 ml κόκκινο κρασί
600 γρ τομάτα κον κασέ ή αποφλοιωμένα
300 ml νερό
1 κύβο βοδινό ή κότας1 ξύλο κανέλας
2 φύλλα δάφνης3-4 κόκκους μπαχάρι
1 κ.τ.γ ζάχαρη
Ψιλοκομμένο μαϊντανό
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
250 γρ παρμεζάνα κομμάτι ή γραβιέρα

Εκτέλεση συνταγής

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα φαρδιά και χαμηλή (πλασωτέ) το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε και το σκόρδο.
Δυναμώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε τον κιμά να σoτιριστεί.
Αφήνουμε να θωρακιστεί καλά και σπάμε σε κομμάτια του κιμά με ένα σύρμα χειρός, δεν ανακατεύουμεσυνεχώς.
Αφήνουμε να πάρει χρώμα, αυτό θα πάρει περίπου 7-8 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τον πελτέ τομάτας, ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί καλά.
Προσθέτουμε την τομάτα, το κον κασέ, νερό, τον κύβο, τα μπαχαρικά, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι, βάζουμε σε μέτρια ένταση την φωτιά
και σιγομαγειρεύουμε για 30-40 λεπτά.
Ανά διαστήματα ελέγχουμε μήπως χρειαστεί νερό.
Βράζουμε τα ζυμαρικά μας σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 1 λεπτό λιγότερο από ότι λέει η συσκευασία, τα σουρώνουμε, ραντίζουμε με ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα όπου τα βράσαμε για να τα κρατήσουμε.
Όταν ο κιμάς μας είναι μελωμένος με πλούσια σάλτσα έτοιμος προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.
Τρίβουμε τυρί στον πάτο του πιάτου, προσθέτουμε λίγα ζυμαρικά στη συνέχεια πάλι τυράκι, προσθέτουμε και άλλα ζυμαρικά και από πάνω τον κιμά.
Τέλος τρίβουμε και άλλο τυρί από πάνω και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Related posts

Taste Atlas: «Υμνήθηκε» το τζατζίκι στην λίστα με τα καλύτερα dips του κόσμου

Τραγανά απ’έξω, λιώνουν στο στόμα από μέσα: Τα μελομακάρονα της Βέφας & το μυστικό που θα τους ξετρελάνει όλους

Θα γίνουν ανάρπαστα: Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους