Το Πιο Εύκολο Mac And Cheese Στο Σπίτι – Με Κοφτό Μακαρονάκι Και 4 Τυριά Στο Φούρνο

Η πιο εύκολη συνταγή για Mac and cheese με κοφτό μακαρονάκι και 4 τυριά της αρεσκείας σας, πλούσια σε υφές και γεύση. Και μετά από το δείπνο σας, δοκιμάστε την πιο τέλεια σοκολατόπιτα χωρίς ζαχαρη και γλουτένη.

Η συνταγή για το πιο εύκολο Mac and cheese
Υλικά

Για την κρούστα

2 φέτ. ψωμί του τοστ
1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
Για τα ζυμαρικά

Λίγο αλάτι
300 γρ. κοφτό μακαρονάκι

Για τη σάλτσα 4 τυριά

2 κ.σ. βούτυρο και λίγο επιπλέον για το ταψί
1/2 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 ½ κουταλιες αλεύρι
3 φλ. γάλα
1 φλ. νερό
1 φλ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
1 φλ. γραβιέρα τριμμένη
1 φλ. κασέρι
1 φλ. κεφαλοτύρι
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγο μοσχοκάρυδο
Η εκτέλεση
Βουτυρώνουμε μικρό πυρίμαχο σκεύος (τετράγωνο ή οβάλ μικρό πυρέξ).
Τρίβουμε το ψωμί σε ψίχουλα στο μπλέντερ.
Το βάζουμε σε μπολ.
Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο.
Ανακατεύουμε να βραχούν τα ψίχουλα.
Για τη σάλτσα 4 τυριά

Για την σάλτσα 4 τυριά με τα αμερικάνικα μακαρόνια φούρνου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τυριά κίτρινα της επιλογής σας, που λιώνουν και δίνουν μαστιχωτή υφή στα ζυμαρικά.
Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3 με 4 λεπτά να γίνει διάφανο.
Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ψήνουμε για 2 λεπτά ανακατεύοντας.
Προσθέτουμε το γάλα και το νερό και ανακατεύουμε.
Μόλις πάρει βράση βράζουμε για 4 με 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Αποσύρουμε από την φωτιά.
Κρατάμε 2 κουταλιές από το κάθε τυρί και ρίχνουμε τα υπόλοιπα τυριά στην κρεμά.
Ανακατεύουμε, τρίβουμε μοσχοκάρυδο κι αλατίζουμε αν χρειάζεται.
Για τα ζυμαρικά

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό 2 λεπτά λιγότερο από ό,τι αναγράφει η συσκευασία.
Στραγγίζουμε καλά για τα μακαρόνια φούρνου και τα ρίχνουμε στη σάλτσα τυριών. Ανακατεύουμε.
Τα βάζουμε στο βουτυρωμένο ταψί.
Πασπαλίζουμε τα τυριά που κρατήσαμε.
Πασπαλίζουμε με τα ψίχουλα.
Ψήνουμε τα Mac and cheese σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 25 λεπτά να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσει η κρούστα.
Πηγή: argiro.gr

Σπιτικά ζυμαρικά χωρίς αυγό
Υλικά Συνταγής
Για τα ζυμαρικά
500 γραμ. αλεύρι
1κ.γλ. (κοφτό) αλάτι
250 γραμ. νερό
Για τη σάλτσα
1/3 φλ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκ. σκόρδο σπασμένες
1 μελιτζάνα
1 καρότο
1 κολοκύθι
1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.γλ. θυμάρι
1 κ.γλ. ζάχαρη
1 κιλό αποφλοιωμένες ντομάτες
Για το σερβίρισμα
λίγο φρέσκο βασιλικό
τριμμένο τυρί

Εκτέλεση
Για τα φρέσκα ζυμαρικά χωρίς αυγά, διαλύουμε πρώτα το αλάτι στο νερό, και λίγο λίγο ρίχνουμε το αλεύρι (όχι όλο με μιας, κρατάμε λίγο ) ανακατεύοντας με κουτάλα. Βγάζουμε τη ζύμη στον πάγκο και την δουλεύουμε με τα χέρια να γίνει ελαστική κι εύπλαστη και να μην κολλάει στα χέρια. Τη βάζουμε σε μπολ, τη σκεπάζουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί το λιγότερο για 30′, ώστε να αναπτυχθεί το πλέγμα της γλουτένης που θα κρατάει το ζυμάρι μας και δεν θα συρρικνώνεται το φύλλο στο άνοιγμα.

Παίρνουμε μικρά κομμάτια ζύμης και ανοίγουμε λεπτά φύλλα με τον πλάστη σε αλευρωμένο πάγκο. Αφήνουμε τα φύλλα απλωτά να στεγνώσουν για 15′, ανάλογα με την υγρασία του χώρου.

Κόβουμε σε ότι σχήμα μας αρέσει.

ΜΑΛΤΑΛΙΑΤΙ: κόβουμε το φύλλο με μαχαίρι σε ακανόνιστα κομμάτια σαν μικρά λαζάνια σε μέγεθος μπουκιάς. Τα αφήνουμε σε ξύλο κοπής, πασπαλίζουμε με αλεύρι κι αφήνουμε λίγο να στεγνώσουν.
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ: τυλίγουμε το φύλλο σε σφιχτό ρολό και με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε λεπτές ή χοντρές φέτες. Ξετυλίγουμε τις ταλιατέλες και τις αφήνουμε σε αλευρωμένο ξύλο κοπής πασπαλισμένες με αλεύρι για να στεγνώσουν.
ΧΥΛΟΠΙΤΑΚΙ ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΟΥ: διπλώνουμε το φύλλο 4-6 φορές ανάλογα πόση διάμετρο έχει και κόβουμε λωρίδες λεπτές κάθετα κι έπειτα οριζόντια σχηματίζοντας μικρά μικρά τετραγωνάκια.
ΛΑΖΑΝΙΑ: κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι κομμάτια σε σχήμα λαζανιού 10χ 20 εκ.
ΦΑΡΦΑΛΕ: κόβουμε με ροδάκι ζύμης το φύλλο σε μακρόστενα κομμάτια με μήκος περίπου 3-4 εκ. Τσιμπάμε το κέντρο να σχηματίσουμε φιόγκο.
ΓΕΜΙΣΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ: τορτελίνια, μάντι, ραβιόλια ,κλπ. Ανοίγουμε το φύλλο και ακουμπάμε τη γέμιση σε απόσταση ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε να δώσουμε. Με πινέλο βρέχουμε τα κενά. Καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο και κόβουμε στο επιθυμητό μέγεθος. Πιάνουμε ένα ένα γεμιστό ζυμαρικό στο χέρι και αφαιρούμε προσεκτικά τον αέρα πιέζοντας το γύρω γύρω.
Όλα τα ζυμαρικά, με αυγό ή χωρίς, τα αφήνουμε σε ξύλινη επιφάνεια ή σε πετσέτες κουζίνας καλά αλευρωμένα και πασπαλισμένα με αλεύρι.

Βράσιμο ζυμαρικών
Βράζουμε το νερό με αλάτι, προσθέτουμε τα ζυμαρικά και βράζουμε για 3′. Μόλις ανέβουν στην επιφάνεια είναι έτοιμα. Αμέσως τα παίρνουμε με τρυπητή κουτάλα και τα ρίχνουμε στη σάλτσα για να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Τα ζυμαρικά πρέπει να σερβίρονται όσο ακόμα είναι ζεστά.

Σάλτσα λαχανικών με ντομάτα και βότανα
Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά όσο πιο μικρά μπορούμε. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι χωρίς να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το σπασμένο σκόρδο και όλα τα λαχανικά, συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5-6′ και τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα. Προσθέτουμε τις ντομάτες και τις σπάμε με κουτάλα. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα.

Σιγοβράζουμε για 1 ώρα σε πολύ χαμηλή φωτιά. Στο τέλος του βρασμού προσθέτουμε τα μυρωδικά και τα λαχανικά και συνεχίζουμε για 15′ το σιγανό βράσιμο. Τέλος προσθέτουμε ζάχαρη και πιπέρι.

Related posts

Taste Atlas: «Υμνήθηκε» το τζατζίκι στην λίστα με τα καλύτερα dips του κόσμου

Τραγανά απ’έξω, λιώνουν στο στόμα από μέσα: Τα μελομακάρονα της Βέφας & το μυστικό που θα τους ξετρελάνει όλους

Θα γίνουν ανάρπαστα: Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους