0
Χρησιμοποιεί 3 απλά υλικά για να φτιάξει ένα μοναδικό κέικ. Το αποτέλεσμα; ΓΕΥΣΤΙΚΟΤΑΤΟ!
3 υλικά
– Μήλα (δύο με τρία)
– 1 κουτί μίγμα για λευκό κέικ
– 120 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
4 βήματα
- Κόψτε τα μήλα και βάλτε τα σε ένα ταψί το οποίο έχετε περάσει με αντικολλητικό σπρέι ή έχετε βάλει αντικολλητικό χαρτί. Ανάλογα με το μέγεθος των μήλων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ταψί 20 επί 20, ή 22 επί 22.
- Ρίξτε από πάνω το μίγμα για κέικ. Εγώ χρησιμοποίησα όλο το κουτί, αλλά θα συνιστούσα το μισό ή τα 3/4 σε σας.
- Ρίξτε το λιωμένο βούτυρο πάνω από τα μήλα με το μίγμα.
- Ψήστε το μίγμα στους 180 για 35 με 45 λεπτά μέχρι να φουσκώσει. Εγώ το έψησα για 45 λεπτά.
Η ετυμηγορία
Πέρασε, λοιπόν, αυτό το κέικ τη δοκιμασία; Η απάντηση είναι και ναι, και όχι. Στο πιο σημαντικό –τη γεύση! – περνάει, γιατί τι μπορεί να πάει στραβά με τα ψημένα μήλα;! Σαν πιάτο, είναι κυρίως γλυκό, απλό και ικανοποιητικό – πιο πολύ σαν κραμπλ μήλου παρά σαν κέικ. Το μίγμα για κέικ σχηματίζει κρούστα πάνω από τα μήλα και είναι πεντανόστιμο στα σημεία που έχει ψηθεί σωστά. Στα υπόλοιπα σημεία είναι σαν να τρως ωμό το μίγμα.
Τι προτείνω εγώ για να γίνει καλύτερη η συνταγή:
- Πιο βαθύ και τετράγωνο ταψί.
- Ακόμα ένα υγρό! Ναι, η συνταγή θα έχει 4 υλικά, αλλά λίγο νερό ή λίγος χυμός μήλου ή πορτοκαλιού θα ταίριαζε τέλεια.
- Μη χρησιμοποιήσετε όλο το μίγμα, μόνο το μισό ή τα 3/4 της συσκευασίας. Η ποσότητα παίζει ανάλογα με το πόσο υγρό θα προσθέσετε.