Του Ονείρου – Πανεύκολο Γλυκό Ψυγείου Με 3 Κρεμένιες Στρώσεις Και Μπισκότα

Τα γλυκά ψυγείου είναι μια αγαπημένη επιλογή για το καλοκαίρι και εκτός από αυτό με πραλίνα, σας έχουμε ακόμα ένα με μπισκότα και γάλα, μια συνταγή που θα λατρέψουν σίγουρα μικροί και μεγάλοι, από την…

Τα γλυκά ψυγείου είναι μια αγαπημένη επιλογή για το καλοκαίρι και εκτός από αυτό με πραλίνα, σας έχουμε ακόμα ένα με μπισκότα και γάλα, μια συνταγή που θα λατρέψουν σίγουρα μικροί και μεγάλοι, από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Γλυκό ψυγείου με 3 κρεμένιες στρώσεις και μπισκότα

Υλικά

3 lt φρέσκο γάλα
2 φλ. ζάχαρη
300 γρ. κορν φλάουρ
3 βανίλιες
200 γρ. σοκολάτα γάλακτος ψιλοκομμένη
200 γρ. σοκολάτα λευκή ή άλλη γεύση (καραμέλα ή πραλίνα ή πορτοκάλι)
Ξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι (προαιρετικά)
2 συσκ. γεμιστά μπισκότα
1 συσκ. μπισκότα με γέμιση σοκολάτας
250 γρ. κρύο γάλα
Λίγο κονιάκ λικέρ της αρεσκείας σας
Τρούφα σοκολάτας για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Για το γλυκό ψυγείου με 3 κρεμένιες στρώσεις και γεμιστά μπισκότα, κρατάμε 2 φλ. κρύο γάλα και διαλύουμε το κορν φλάουρ.

Το υπόλοιπο γάλα το βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη και τις βανίλιες.

Το αφήνουμε να ζεσταθεί.

Προσθέτουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ και ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά να πήξει η κρέμα.

Χωρίζουμε την κρέμα σε τρία μπολ. Σε κάθε μπολ προσθέτουμε από 1 είδος σοκολάτας.

Ανακατεύουμε να λιώσουν οι σοκολάτες.

Ρίχνουμε το κονιάκ στο κρύο γάλα.

Βουτάμε γεμιστά μπισκότα σε αυτό και τα κάνουμε στρώση σε μακρόστενο ή τετράγωνο πυρίμαχο σκεύος. Σε μακρόστενο θα γίνει πιο λεπτό αλλά θα βγουν πιο πολλά κομμάτια.

Κάνουμε μια στρώση την κρέμα λευκής σοκολάτας, βάζουμε μια στρώση τριμμένο μπισκότα ή βουτηγμένα σε γάλα μπισκότα.
Κάνουμε στρώση από πάνω την κρέμα σοκολάτας. Αν θέλουμε κάνουμε στρώση τριμμένο ή ολόκληρο βουτηγμένο σε γάλα μπισκότο και τέλος στρώνουμε την τρίτη κρέμα.

Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Το παγώνουμε για 1-2 ώρες και το σερβίρουμε με τριμμένο μπισκότο.

Αν δεν βρείτε σοκολάτα πορτοκάλι, βάλτε στην κρέμα λευκή σοκολάτα και το ξύσμα πορτοκαλιού. Δεν θα βγει με χρώμα άλλα θα έχει γεύση πορτοκαλιού.

Related posts

Taste Atlas: «Υμνήθηκε» το τζατζίκι στην λίστα με τα καλύτερα dips του κόσμου

Τραγανά απ’έξω, λιώνουν στο στόμα από μέσα: Τα μελομακάρονα της Βέφας & το μυστικό που θα τους ξετρελάνει όλους

Θα γίνουν ανάρπαστα: Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους