Τυροπιτένιο Σουφλέ: Η Συνταγή Που Γνωρίζουν Λίγοι- Το Υλικό Που Κάνει Τη Διαφορά

Φτιάξτε λαχταριστό τυροπιτένιο σουφλέ στο πι και φι. Πρόκειται για μια απλή, εύκολη και γρήγορη συνταγή που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει. Ωστόσο, αν δε θέλετε πίτα, δείτε εδώ μια συνταγή για ομελέτα φούρνου.

Υλικά (15 τεμάχια)
Φύλλο κρούστας
500 γραμμάρια μαλακή φέτα
200 γραμμάρια ανθότυρο
4 αυγά
1 Βιτάμ
1 σόδα
Αλατοπίπερο
Τυροπιτένιο σουφλέ:

Εκτέλεση
Σε ένα παραλληλόγραμμο ταψί τοποθετούμε τα μισά φύλλα κρούστας και από πάνω βάζουμε τα τυριά και αλατοπιπερώνουμε ελαφρά. Από πάνω τοποθετούμε τα υπόλοιπα φύλλα.
Χαράσσουμε σε μερίδες και ρίχνουμε από πάνω ζεστό το βούτυρο να πάει παντού.
Στη συνέχεια χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε πάνω από την πίτα μας φροντίζοντας να καλύψουν όλη την επιφάνεια.
Τελευταία ρίχνουμε τη σόδα και αφήνουμε να ποτίσει την πίτα για περίπου 1 ώρα πριν τη βάλουμε στο φούρνο.
Ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 180-200 C για 55 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.

Τυρόπιτα χωρίς φύλλο για να την φτιάξετε με τα παιδάκια σας

Υλικά
1/2 κιλό φέτα
250 γρ. βούτυρο
2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
4 αυγά
1 κούπα του τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
100 γρ. φρυγανιά τριμμένη
30 γρ. σουσάμι

Τυρόπιτα με τα παιδάκια σας


Εκτέλεση

Αφού έχουμε τρίψει τη φέτα και έχουμε φέρει το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από τη φρυγανιά και το σουσάμι σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα.
Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά
Ρίχνουμε το μείγμα στο σκεύος και πασπαλίζουμε με το σουσάμι
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 οC στον αέρα για 40 λεπτά περίπου.

Related posts

Taste Atlas: «Υμνήθηκε» το τζατζίκι στην λίστα με τα καλύτερα dips του κόσμου

Τραγανά απ’έξω, λιώνουν στο στόμα από μέσα: Τα μελομακάρονα της Βέφας & το μυστικό που θα τους ξετρελάνει όλους

Θα γίνουν ανάρπαστα: Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους