Τυρόπιτες Κουρού, η αυθεντική συνταγή ! Σε 5 λεπτά έτοιμη, δεν θα την αλλάζετε με καμία!

Αυθεντική συνταγή για τυρόπιτες κουρού που γίνει η αγαπημένη σας! Εύκολη συνταγή του πενταλέπτου με λεπτομέρειες όμως που κάνουν την διαφορά για να έχετε στο τέλος τα πιο αφράτα τυροπιτάκια!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού

Υλικά
1 αυγό
1 γιαούρτι στραγγιστό 200 γραμμάρια
130 γρ. ηλιέλαιο
200 γρ. λιωμένο βούτυρο μαλακό
500 γρ. αλεύρι
2 κουταλάκια μπέικεν πάουντερ
μισό κουταλάκι αλάτι
2 κουταλιές ψιλοτριμένο πεκορίνο ή κεφαλοτύρι
τριμμένη φέτα και μυζήθρα
επάλειψη με λίγο κρόκο αυγού και σουσάμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή σπάζοντας και βάζοντας ένα αυγό στο μπολ.

Συνεχίζουμε αδειάζοντας στο μπολ τα 200 γραμμάρια από το στραγγιστό γιαούρτι. Κατόπιν ρίχνουμε τα 130 γραμμάρια από το καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο.

Ανακατεύουμε καλά με το αναδευτήρι για περίπου 2 λεπτά έως ότου το μίγμα να γίνει λείο σαν κρέμα.

Το επόμενο βήμα είναι να προσθέσουμε στο μίγμα 200 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για περίπου 2 λεπτά.

Αδειάζουμε στο μπολ τα 500 γραμμάρια αλεύρι, τα 2 κουταλάκια μπέηκιν πάουντερ, μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι, και για ακόμα καλύτερη γεύση μπορούμε να προσθέσουμε 2 κουταλιές τριμμένο τυρί πεκορίνο ή κεφαλοτύρι. Ανακατεύουμε για λίγο με μία κουτάλα.

Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με τα χέρια μας, έως ότου η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια μας.

Σκεπάζουμε το μπολ με την ζύμη και το βάζουμε στο ψυγείο για λίγη ώρα.

Σε μία λαμαρίνα ψησίματος βάζουμε λαδόκολλα.

Βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο και με τα χέρια μας παίρνουμε μικρές ποσότητες ζύμης τις οποίες ανοίγουμε σε μορφή μικρού φύλλου πάλι με τα χέρια ή και με τον πλάστη.

Βάζουμε επάνω στα φύλλα ζύμης με το κουτάλι μία ποσότητα τριμμένης φέτας ή και μυζήθρας ή μίγμα αυτών και κλείνουμε το φύλλο απλά διπλώνοντάς το δίνοντας και το σχήμα που θέλουμε.

Φτιάχνουμε έτσι και γεμίζουμε τη λαμαρίνα με τις τυρόπιτες και κατόπιν με το πινέλο, αλείφουμε με τον κρόκο του αυγού την επιφάνειά τους. Τον κρόκο του αυγού μπορούμε να τον χτυπήσουμε σε ένα μικρό μπολ με λίγο γάλα ή και νερό.

Συνεχίζουμε, πασπαλίζοντας τις τυρόπιτες με λίγο σουσάμι.

Βάζουμε τη λαμαρίνα στο φούρνο και ψήνουμε στους 180 έως 190 βαθμούς και έως ότου οι τυρόπιτες να ροδίσουν.

Μετά και από το ψήσιμο, οι τυρόπιτες κουρού είναι έτοιμες!

Δες το βίντεο με την εκτέλεση εδώ:

Related posts

Taste Atlas: «Υμνήθηκε» το τζατζίκι στην λίστα με τα καλύτερα dips του κόσμου

Τραγανά απ’έξω, λιώνουν στο στόμα από μέσα: Τα μελομακάρονα της Βέφας & το μυστικό που θα τους ξετρελάνει όλους

Θα γίνουν ανάρπαστα: Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους