Το ταψάκι για κεκάκια πλέον θα αποκτήσει νέο νόημα με αυτή τη συνταγή.
Οι συνταγές που περιλαμβάνουν πατάτες είναι σχεδόν πάντα πετυχημένες. Το ίδιο και η παρακάτω συνταγή που σίγουρα δε θα σας απογοητεύσει!
Προσθέσαμε σπανάκι για επιπλέον σίδηρο και βιταμίνες ώστε να φτιάξουμε μια πιο υγιεινή συνταγή.
Επίσης μπορείτε να προσθέσετε και καρδιά αγκινάρας (περίπου 1 κούπα για 2 κούπες πουρέ πατάτας) και θα δημιουργήσετε ψητά αλμυρά κεκάκια που θα τους ξετρελάνουν όλους, ακόμη και όσους δεν αγαπάνε τα λαχανικά!
Θα χρειαστείτε:
3 φλιτζάνια πουρέ πατάτας
2 αυγά
1 συσκευασία κατεψυγμένο ψιλοκομμένο σπανάκι
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3/4 φλιτζάνι τριμμένο τσένταρ, και επιπλέον 1/4 κούπας για πασπάλισμα.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 250 ° C. Εφαρμόστε λίγο βούτυρο σε ένα ταψί για κεκάκια.
Ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ, εκτός από το 1/4 του φλιτζανιού τσένταρ που θα το χρειαστούμε αργότερα. Βάλτε σε κάθε θέση στο ταψί το μείγμα, χρησιμοποιώντας μια κουτάλα για παγωτό ή ένα μεγάλο κουτάλι. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.
Ψήστε για 30-35 λεπτά ή έως ότου οι πλευρές να πάρουν καφέ χρώμα.
Αφήνουμε να κρυώσει μέσα στο ταψί για 15 λεπτά τουλάχιστον. Σερβίρετε ζεστό.
Credit: tiphero.com