Βάζει αυτό το μείγμα σε ταψί για κεκάκια. Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει!

Το ταψάκι για κεκάκια πλέον θα αποκτήσει νέο νόημα με αυτή τη συνταγή.

Οι συνταγές που περιλαμβάνουν πατάτες είναι σχεδόν πάντα πετυχημένες. Το ίδιο και η παρακάτω συνταγή που σίγουρα δε θα σας απογοητεύσει!

Προσθέσαμε σπανάκι για επιπλέον σίδηρο και βιταμίνες ώστε να φτιάξουμε μια πιο υγιεινή συνταγή.

Επίσης μπορείτε να προσθέσετε και καρδιά αγκινάρας (περίπου 1 κούπα για 2 κούπες πουρέ πατάτας) και θα δημιουργήσετε ψητά αλμυρά κεκάκια που θα τους ξετρελάνουν όλους, ακόμη και όσους δεν αγαπάνε τα λαχανικά!

Θα χρειαστείτε:

3 φλιτζάνια πουρέ πατάτας
2 αυγά
1 συσκευασία κατεψυγμένο ψιλοκομμένο σπανάκι
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3/4 φλιτζάνι τριμμένο τσένταρ, και επιπλέον 1/4 κούπας για πασπάλισμα.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 250 ° C. Εφαρμόστε λίγο βούτυρο σε ένα ταψί για κεκάκια.

Ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ, εκτός από το 1/4 του φλιτζανιού τσένταρ που θα το χρειαστούμε αργότερα. Βάλτε σε κάθε θέση στο ταψί το μείγμα, χρησιμοποιώντας μια κουτάλα για παγωτό ή ένα μεγάλο κουτάλι. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.

Ψήστε για 30-35 λεπτά ή έως ότου οι πλευρές να πάρουν καφέ χρώμα.

Αφήνουμε να κρυώσει μέσα στο ταψί για 15 λεπτά τουλάχιστον. Σερβίρετε ζεστό.

Credit: tiphero.com

Related posts

Taste Atlas: «Υμνήθηκε» το τζατζίκι στην λίστα με τα καλύτερα dips του κόσμου

Τραγανά απ’έξω, λιώνουν στο στόμα από μέσα: Τα μελομακάρονα της Βέφας & το μυστικό που θα τους ξετρελάνει όλους

Θα γίνουν ανάρπαστα: Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους