Οι αυγοφέτες για πρωινό είναι ένα χορταστικό γεύμα, που θα σας δώσει ενέργεια για πολλές ώρες στο ξεκίνημα της μέρας σας. Αν θέλετε όμως να προσθέσετε κάτι επιπλέον γλυκό, αλλά θέλετε να το κρατήσετε σε υγιεινά επίπεδα, τότε σας βρήκαμε την ιδανική πρόταση: να προσθέσετε φρούτα!
Εμείς χρησιμοποιήσαμε μπανάνες και φράουλες, αλλά μπορείτε να κάνετε οποιουσδήποτε συνδυασμούς θέλετε!
Θα χρειαστείτε:
3 αυγά Μια πρέζα κανέλα Μια πρέζα αλάτι 1 Μπανάνα 3 Κουταλιές της σούπας μέλι και επιπλέον για επικάλυψη 1 Κούπα κομμένες φράουλες 4 Φέτες ψωμί του τοστ
Εκτέλεση
1. Σπάστε τα αυγά σε ένα μπολ και προσθέστε τη πρέζα από τη κανέλα και το αλάτι. Χτυπήστε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
2. Κόψτε τη μπανάνα σε όμοιες ροδέλες.
3. Τοποθετήστε τις ροδέλες της μπανάνας στις 2 από τις 4 φέτες ψωμιού.
4. Πασπαλήστε λίγο κανέλα και ρίξτε λίγο μέλι πάνω από τις μπανάνες.
5. Τοποθετήστε τις υπόλοιπες φέτες ψωμιού πάνω από τις μπανάνες, και πιέστε ελαφρά το σάντουιτς.
6. Βουτήξτε όλες τις πλευρές στο μείγμα αυγού και τηγανίστε σε ένα τηγάνι για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρώμα.
7. Σε ένα ξεχωριστό μικρό τηγάνι, ζεστάνετε 3 κουταλιές μέλι και ρίξτε τις κομμένες φράουλες και σοτάρετε για 3 λεπτά.
8. Κόψτε τα σάντουιτς σας σε τρίγωνα και τοποθετήστε τα σε ένα πιάτο με περισσότερα φρούτα. Ρίξτε από πάνω τις σοταρισμένες φράουλες και το μέλι και πασπαλήστε με ζάχαρη άχνη.
Σερβίρετε και απολαύστε!