Βάζει σκόρδο και ΑΥΤΟ σε ένα πολυμίξερ. Όταν είδα τον λόγο? Το ξεκίνησα και εγώ!

Ως κάποιος που αγαπάει την μαγειρική, συνεχώς ψάχνω εύκολα κόλπα για να κάνω τα φαγητά μου ακόμη πιο νόστιμα.
Ένα από τα αγαπημένα μου συστατικά είναι το σκόρδο, έτσι ψάχνω τρόπους για να το χρησιμοποιώ σε κάνε νέα συνταγή που φτιάχνω. Και όποτε βρίσκω κάποιο κόλπο με βάση το σκόρδο, το προσθέτω στην λίστα με τα μαγειρικά μου τρικς.
Έτσι φυσικά ενθουσιάστηκα όταν είδα πως μπορώ να φτιάξω μόνος μου αλάτι σκόρδου, έτσι ώστε να είναι πολύ πιο φρέσκο από το εμπορεύσιμο.
Συστατικά:

  1. 1 σκελίδα σκόρδου, ξεφλουδισμένη
  2. 1 κούπα αλάτι

Οδηγίες:

  1. Προθερμαίνεται τον φούρνο στους 80 °C
  2. Τοποθετήστε τις σκελίδες σκόρδου και το αλάτι στο πολυμίξερ

  1. Επεξεργαστείτε το για 20 λεπτά μέχρι το σκόρδο να αλεστεί πλήρως
  2. Απλώστε το μείγμα σε ένα ευθυγραμμισμένο χαρτί φύλλου ψησίματος
  3. Ψήστε το για 1 ώρα στους 80 °C
  4. Μεταφέρετε το μείγμα πίσω στο πολυμίξερ
  5. Επεξεργαστείτε το μείγμα για 20 λεπτά μέχρι το μείγμα να διαθέτει την συνοχή ενός καλαμποκάλευρο.
  6. Τοποθετήστε το αλάτι σκόρδου σε ένα αποθηκευτικό βάζο

Δείτε το video παρακάτω για να δείτε πόσο εύκολο είναι να δημιουργήσεις ένα πεντανόστιμο αλάτι σκόρδου. Αν είστε σαν εμένα, θα δημιουργήσετε μεγαλύτερη ποσότητα για να την χαρίσετε σε κάποιον φίλο σας.

Related posts

Μετρό Θεσσαλονίκης: Εγκαίνια με κουβάδες – Έσταζε η οροφή

Δεν έχει άλλα δάκρυα: Αιγόκεροι και άλλα 3 ζώδια «ξεμπερδεύετε» με τον πόνο του χωρισμού σας πριν φύγει το Φθινόπωρο!

Καιρός: «Βουτιά» της θερμοκρασίας έως και 8 βαθμούς – Πού θα βρέξει σήμερα