Μια δροσερή συνταγή γλυκού, που το πιο σημαντικό δεν χρειάζεται ψήσιμο! Μια παραλλαγή του αγαπημένου επιδορπίου Μπανάνα Σπλιτ, τώρα σε κανονική τούρτα. Αυτή η συνταγή εκτελείται καλύτερα όταν γίνεται σε τρία στάδια: κρούστα, κρέμα, φρούτα και γλασάρισμα.
Θα χρειαστείτε:
Για την κρούστα:
- 2 κούπες μπισκότα σε ψίχα
- 340 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
- ½ κούπα βούτυρο λιωμένο
- ¼ κούπα ζάχαρη λευκή ή καστανή
Για τα φρούτα και την κρέμα:
- 230 γρ. κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής χτυπημένη
- 3 ή 4 μπανάνες κομμένες σε φέτες
- 1 συσκευασία κονσέρβα ανανά σε κομματάκια καλά στραγγισμένο
- 450 γρ. φράουλες καθαρισμένες και σε φέτες
Γλασάρισμα:
- 1/2 κούπα ψιλοκομμένα καρύδια
- σιρόπι σοκολάτας και κεράσια μαρασκίνο
Εκτέλεση:
1. Ξεκινήστε συγκεντρώνοντας όλα τα υλικά, ψιλοκόβοντας τα φρούτα. Σε ένα μέτριο ταψί περάστε το με βούτυρο.
2. Σε ένα μπολ ανακατέψτε ομοιόμορφα την ψίχα από τα μπισκότα και το βούτυρο. Ρίξτε το μείγμα στο ταψί και απλώστε το ομοιόμορφα και πιέστε το για να γίνει συμπαγές. Τοποθετήστε στο ψυγείο για να κρυώσει.
3. Στη συνέχεια ετοιμάστε την κρέμα, ανακατεύοντας το τυρί κρέμα με την ζάχαρη σε μίξερ. Θα ξέρετε ότι είναι έτοιμο όταν θα φαίνεται ελαφρύ. Σε εκείνο το σημείο προσθέστε την κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής και ανακατέψτε καλά. Ρίξτε την κρέμα πάνω από την στρώση ψίχας μπισκότων και χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα απλώστε ομοιόμορφα.
4. Ώρα για τα φρούτα! Προσθέστε μια στρώση μπανάνας, μια στρώση ανανά, και μια στρώση φράουλας. Καλύψτε τις στρώσεις των φρούτων με κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής και πασπαλίστε με καρύδια. Καλύψτε με μια διάφανη μεμβράνη και τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες για να δέσουν τα υλικά και καλή σας απόλαυση!
Παρακολουθήστε στο βίντεο που ακολουθεί την εκτέλεση του απολαυστικού γλυκού και μην ξεχνάτε να μοιραστείτε την συνταγή με τους φίλους σας!
https://youtu.be/ggH_D0x2mbE
Credit: sun-gazing.com