Υγιεινός κορμός: Σοκολάτας χωρίς ζάχαρη, αυγά και βούτυρο για να φάτε όσα κομμάτια θέλετε

Κορμός light: Πρόκειται για ένα απολαυστικό γλυκό, το οποίο ταιριάζει, με την εποχή. Όμως, είναι ταυτόχρονα και ελαφρύ σαν γλυκό. Έτσι, το όφελος είναι διπλό για όποιον το δοκιμάσει. Μπορεί να φάει το αγαπημένο του γλυκό, αλλά να μην του κοστίσει, όσον αφορά την αύξηση του σωματικού βάρους του. Αναλυτικότερα, δύο εναλλακτικές συνταγές:

Κορμός light, χωρίς ζάχαρη, αυγά και βούτυρο – Συνταγή για γλυκό: Υλικά συνταγής

– 450 γραμμάρια μπισκότα digestive χωρίς ζάχαρη
– 250 γραμμάρια γάλα με λίγα λιπαρά
– 250 γραμμάρια κουβερτούρα
– 1 βανίλια
– 1 σφηνάκι κονιάκ ή ρούμι

Κορμός light, χωρίς ζάχαρη, αυγά και βούτυρο – Συνταγή για γλυκό: Εκτέλεση συνταγής

– Ξεκίνα θρυματίζοντας με τα χέρια σου τα μπισκότα σε ένα μεγάλο μπολ.
– Σε ένα κατσαρολάκι ζέστανε το γάλα.
– Μόλις ζεσταθεί ρίξε μέσα την κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια για να λιώσει.
– Μόλις λιώσει άσε το μείγμα στην άκρη για να κρυώσει.
– Μόλις κρυώσει ρίξε το μείγμα πάνω στα μπισκότα.
– Πρόσθεσε και το κονιάκ ή το ρούμι και τη βανίλια και ανακάτεψε.
– Μετέφερε όλο το μείγμα σε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί.
– Δώσε του μακρόστενο σχήμα με τα χέρια σου και τη βοήθεια της λαδόκολας.
– Κλείσε με το αντικολλητικό χαρτί και βάλε στην κατάψυξη για να κρυώσει.
– Προσωπικά μου αρέσει να το έχω στην κατάψυξη και όχι στο ψυγείο το συγκεκριμένο γλυκό.

Κορμός light, με ταχίνι – Συνταγή για γλυκό: Υλικά συνταγής

– 420 γραμμάρια ταχίνι με κακάο
– 200 γραμμάρια κουβερτούρα
– 300 γραμμάρια μπισκότα digestive χωρίς ζάχαρη
– 200 γραμμάρια μέλι

Κορμός light, με ταχίνι – Συνταγή για γλυκό: Εκτέλεση συνταγής

– Ξεκίνα, θρυματίζοντας τα μπισκότα σου σε ένα μπολ.
– Σε ένα κατσαρολάκι ζέστανε ελαφρώς το μέλι για να γίνει πιο μαλακό.
– Ρίξε το μέλι στο μπολ με τα μπισκότα.
– Πρόσθεσε και το ταχίνι.
– Σε μπεν μαρί λιώσε την κουβερτούρα.
– Βάλε νερό σε ένα κατσαρολάκι να βράσει.
– Πάνω από το κατσαρολάκι βάλε ένα μπολ που αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες και ρίξε μέσα σε αυτό την κουβερτούρα.
– Όσο βράζει το νερό από κάτω τόσο θα λιώνει η κουβερτούρα.
– Μόλις λιώσει εντελώς ρίξε την κι αυτήν στο μπολ με τα μπισκότα.
– Ανακάτεψε καλά.
– Ρίξε το μείγμα σε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί και δώσε του μακρόστενο σχήμα.
– Τύλιξε καλά και βάλε στην κατάψυξη.

Related posts

Taste Atlas: «Υμνήθηκε» το τζατζίκι στην λίστα με τα καλύτερα dips του κόσμου

Τραγανά απ’έξω, λιώνουν στο στόμα από μέσα: Τα μελομακάρονα της Βέφας & το μυστικό που θα τους ξετρελάνει όλους

Θα γίνουν ανάρπαστα: Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους