Υπέροχο καλοκαιρινό φαγητό – κολοκυθάκια γεμιστά στην κατσαρόλα

Η Συνταγή είναι από κ. Ειρήνη Σταματέλλη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ
10 κολοκυθάκια

ΓΕΜΙΣΜΑ
400 γραμ.κιμάς
1 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι
άνηθο ,μαϊντανό
1 κρεμμύδι τριμμένο
λίγο δυόσμο [προαιρετικά]
λάδι
1 τριμμένη ντομάτα
αλάτι-πιπέρι
1φλυτζανάκι του καφέ νερό

Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τα κολοκυθάκια και τα ανοίγουμε με το ειδικό εργαλείο
Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά τον άνηθο,η μαϊντανό,τον δυόσμο ,το αλατοπίπερο,το τριμμένο κρεμμύδι,την τριμμένη ντομάτα ,το λάδι ,το νερό ,το ρύζι και τα ζυμώνουμε όλα μαζί να ενωθούν καλά.

Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια κι από πάνω τα κλείνουμε με ένα κομματάκι από την ψίχα που αδειάσαμε ,το εσωτερικό του δλδ.
Τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα σε ωραία σειρά και ρίχνουμε νερό τόσο όσο να τα σκεπάζει ,βάζουμε λίγο πιπεράκι και αλάτι ελάχιστο και σιγοβράζουμε για 50 λεπτά περίπου

Σάλτσα αυγολέμονο
4 κοφτές κουτ. σούπας Κόρν Φλάουρ
3 κρόκοι αυγών
3 φλιτζ. τσαγιού κρύος ζωμός από το φαγητο
Αλάτι
Πιπέρι
1 κουτ. σούπας φρέσκο βούτυρο ή μαργαρίνη
Χυμός από 1 λεμόνι

Εκτέλεση:
Αναμιγνύετε το Κορν Φλάουρ , τους κρόκους των αυγών χτυπημένους, 1/2 φλιτζάνι τσαγιού κρύο ζωμό κρέατος, αλάτι και πιπέρι.

Προσθέτετε 2 1/2 φλιτζάνια τσαγιού ζεστό ζωμό και βράζετε τη σάλτσα σε σιγανή φωτιά ή σε μπεν μαρί, μέχρι να πήξει, ανακατεύοντας συνεχώς.

Aποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο βούτυρο ή μαργαρίνη και τον χυμό από 1 λεμόνι.

Related posts

Taste Atlas: «Υμνήθηκε» το τζατζίκι στην λίστα με τα καλύτερα dips του κόσμου

Τραγανά απ’έξω, λιώνουν στο στόμα από μέσα: Τα μελομακάρονα της Βέφας & το μυστικό που θα τους ξετρελάνει όλους

Θα γίνουν ανάρπαστα: Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους