Ζυμή για ότι θες του Πατέρα αθανάσιου

Ένα υπέροχο, νόστιμο ζυμαράκι, πραγματικά για ό,τι τραβάει η όρεξή σας.

Μιας και το ζυμάρι μένει μαλακό είναι μια πρώτης τάξεως συνταγή για κολατσιό στο πικ-νικ, στο σχολείο ή στο γραφείο.
Κατά την γνώμη μου είναι ζυμάρι πασπαρτού και μπορεί να δοκιμαστεί με χίλιους δυο τρόπους. Η συνταγή έλεγε για λουκάνικα εγώ έκανα και με φέτα μια δοκιμή και έγινε πολύ ωραίο!
Δεν βρίσκω το λόγο γιατί να μην γίνει εξίσου ωραίο και με σταφίδες πασπαλισμένο με λίγη ζάχαρη και κανέλα ή κομμάτια σοκολάτας κλπ κλπ.
Εμένα μου έκανε και κάτι σε στυλ μπριος η ζύμη. Δοκιμάστε τη και θα με θυμηθείτε!

Τι χρειαζόμαστε:

600 γρ. αλέυρι Γ.Ο.Χ.
1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
200 ml χλιαρό νερό (προσοχή όχι καυτό, μην κάψουμε την μαγιά!)
1 ασπράδι αυγού
1 πρέζα ζάχαρη
1/2 κουτ.γλ. αλάτι
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
8 λουκάνικα φρανκφούρτης (ή 5 λουκάκικα φρακφούρτης και 100 γρ. φέτα)
1 κρόκος αυγού για άλειμμα
σουσάμι ή μαυροκούκι

1) Σε ένα λεκανάκι βάζουμε το νερό, την μαγιά το αλάτι και την ζάχαρη. Ανακατεύουμε να διαλυθεί και αφήνουμε 3-4 λεπτά να φουσκώσει.
Βήμα 2 2) Προσθέτουμε όλο το αλέυρι,
Βήμα 3 3) το ασπράδι και το λάδι, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και στην συνέχεια ζυμώνουμε
Βήμα 4 4) μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη που δεν κολλάει στα χέρια.
Βήμα 5 5) Σκεπάζουμε καλά με μια πετσέτα και αφήνουμε στην άκρη για 1 ώρα ως να φουσκώσει καλά.
Βήμα 6 6) Μετά από μία ώρα το ζυμαράκι μας έχει φουσκώσει πολύ πολύ πολύ ωραία.
Βήμα 7 7) Χωρίζουμε την ζύμη σε 8 ισομεγεθή κομμάτια
Βήμα 8 8) και πλάθουμε μακριά κορδόνια περίπου 50 εκατοστών.
Βήμα 9 9) Σε κάθε ένα κορδόνι τυλίγουμε ένα ένα λουκάνικο περιστρέφοντας το κορδόνι γύρω από το λουκάνικο.
Βήμα 10 10) Τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
Βήμα 11 11) Σκεπάζουμε καλά με μια πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 30 λεπτά να φουσκώσουν. Στο μεταξύ ανάβουμε τον φούρνο στους 170οC να ζεσταθεί.
Βήμα 12 12) Αλείφουμε με τον κρόκο του αυγού, αραιωμένο σε λίγο νεράκι και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Βήμα 13 13) Ψήνουμε για 35 με 40 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινήσουν. (Σε αυτό το σημείο η συνταγή προτείνει να τα σκεπάσουμε με μια πετσέτα για 10 λεπτά για να μαλακώσουν, εμένα μια χαρά μαλακά έμειναν κι ας μην τα σκέπασα).

Πηγή: cookpad.com

Related posts

Taste Atlas: «Υμνήθηκε» το τζατζίκι στην λίστα με τα καλύτερα dips του κόσμου

Τραγανά απ’έξω, λιώνουν στο στόμα από μέσα: Τα μελομακάρονα της Βέφας & το μυστικό που θα τους ξετρελάνει όλους

Θα γίνουν ανάρπαστα: Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους