Κοτόπουλο στο φούρνο: Ένα φαγητό που μπορείς να φτιάξεις πανεύκολα αλλά έλα που η πέτσα αποτελεί το αδύνατο σημείο σου.
Ή που θα ξεραθεί η πέτσα ή που θα μουλιάσει και δεν θα είναι καθόλου τραγανή.
Για να τα καταφέρεις και να πετύχεις την πιο τραγανή αλλά όχι ξεραμένη πέτσα κοτόπουλου, έχουμε να σου προτείνουμε έναν αξεπέραστο τρόπο και μερικά tips απόλυτης σιγουριάς.
Αρχικά, δοκίμασε το κόλπο με το κουτάκι μπύρας. Αφαιρείς από το ψηλό κουτάκι μπύρας τα 2/3 και βάζεις ένα μέτριο κοτόπουλο μέσα σε αυτό και όλο αυτό μέσα σε ταψάκι. Έτσι δεν θα χρειαστεί να γυρίσεις το κοτόπουλο και να μουλιάσεις κάποιο κομμάτι της πέτσας. Έπειτα, προτού μπει στο κουτάκι μπύρας και ψηθεί, το κοτόπουλο χρειάζεται ωραίο μασάζ με λάδι ή βούτυρο ή βούτυρο λιωμένο και ιδανικά, θα μπορούσες να το αλείψεις και με μείγμα αρωματικών βοτάνων της επιλογής σου.
Θυμήσου:
Το κοτόπουλο θέλει ψήσιμο στον άερα και φυσικά πρέπει ανά εικοσάλεπτο να το αλείψεις με τα υγρά του που βρίσκονται στο ταψί μιας και το λιπαρό στοιχείο θα βοηθήσει την πέτσα να μην καεί και να καραμελώσει όμορφα. Για έξτρα τραγανή κρούστα αλείφουμε το κοτόπουλο τα τελευταία λεπτά με ένα μείγμα από ελαιόλαδο – μουστάρδα – μέλι σε ίσες ποσότητες.
Πηγή: queen.gr