0
Σουφλέ. Απλό, υπέροχο, γευστικότατο. Ένα σουφλέ που θα γοητεύσει όσους το φάνε…
Υλικά
•1 μεγάλο ψωμί για τόστ χωρίς κόρα (αλλιώς θα την αφαιρέσετε με μαχαίρι)
•1/2 βιτάμ
•1 κιλό περίπου κίτρινα τυριά τριμμένα
•20 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες [ή ζαμπόν της αρεσκείας σας]
•1 λίτρο γάλα
•8 αυγά
Εκτέλεση
1.Aλείφουμε βούτυρο ένα μεγάλο ορθογώνιο πυρέξ στον πάτο και τα τοιχώματα.
2.Σωτάρετε ελαφρά το μπέϊκον
3.Παίρνουμε 1-1 τις φέτες ψωμί, τις αλείφουμε κι αυτές με λίγο βούτυρο και κάνουμε 1 στρώση στο πυρέξ.
4.Απλώνουμε τα μισά τυριά και από πάνω το μπέικον.
5.Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία δηλ. 1 στρώση ψωμί, τα υπόλοιπα τυριά κ.λ.π.
6.Όταν τελειώσουμε τις στρώσεις, χτυπάμε τα αβγά, προσθέτουμε και το γάλα και χτυπάμε λίγο ακόμα και τα δύο μαζί.
7.Περιχύνουμε το φαγητό στο πιρέξ και αφήνουμε 15 λ να ενσωματωθεί και να «ποτισθεί» όλο το φαγητό .
8.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 1 ώρα.
Πηγη: filenades.gr