Η καλύτερη συνταγή για σπανάκι ο’ γκρατέν!
Υλικά
1 1/2 κιλό σπανάκι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Λίγο άνηθο
4 αυγά
1 κρέμα γάλακτος
Λίγο μοσχοκάρυδο
1/4 τυρί παρμεζάνα τριμμένη
1/4 τυρί γκούντα τριμμένο
1/4 τυρί ρεγκάτο τριμμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Διαδικασία
Ψιλοκόβουμε το σπανάκι, το κρεμμύδι, και τον άνηθο και τα ζεματάμε περίπου για 10 λεπτά της ώρας.
Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε το σπανάκι, τα αυγά ελαφρά χτυπημένα, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και τα τυριά και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε το μίγμα μας σε ένα πυρέξ από πάνω βάζουμε την κρέμα γάλακτος και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.
Tip:
1. Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο ψιλοκομμένο πράσσο.
2. Το σπανάκι μας μπορεί να είναι και κατεψυγμένο.