Γιατί δεν πρέπει να αποθηκεύετε το τυρί με διάφανη μεμβράνη;
To τυρί θεωρείται απαραίτητο στην καθημερινή μας διατροφή και είναι αναμφισβήτητη πηγή ασβεστίου.
Σε μακαρόνια, σαλάτα ή σκέτο με ψωμάκι, οι Έλληνες το καταναλώνουμε φανατικά. Ξέρουμε, όμως, να το αποθηκεύουμε;
Το τυρί είναι από τις πιο ευαίσθητες τροφές και χρειάζεται ειδική μεταχείριση και σωστή αποθήκευση, για να μη μουχλιάσει και να είναι ασφαλές προς κατανάλωση.
Το περιτύλιγμά του, λοιπόν, είναι πολύ βασικό.
Σύμφωνα με τους ειδικούς του Good Housekeeping Institute, η διαφανής μεμβράνη είναι μια λύση για να μην ξεραθεί το τυρί που έχετε αγοράσει, παρόλα αυτά, έχει την τάση να «αιχμαλωτίζει» υγρασία (από τον ιδρώτα που αφήνει το προϊόν) και αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη γρηγορότερη δημιουργία μούχλας στην επιφάνεια του.
Πιο κατάλληλο για την αποθήκευση του τυριού είναι το ειδικό κερωμένο χαρτί, που δεν κρατάει τόση υγρασία και προστατεύει το τυρί από το να ξεραθεί, ενώ ως προς τη θερμοκρασία του, οι ειδικοί συμβουλεύουν ότι τα σκληρά τυριά πρέπει να αποθηκεύονται στους 8C με 15C, ενώ τα μαλακά τυριά στους 5C με 8C.
Πηγή: fimes.gr