Η συνεχώς χρήση ηλεκτρονικών συσκευών, είτε για δουλειά, είτε για παιχνίδια, μπορεί να βλάψουν σοβαρά την υγεία μας.
Συχνά, η υπερβολική χρήση των συσκευών αυτών, μας δημιουργεί αυχενικό πρόβλημα, πιάσιμο στους ώμους ή τα γόνατα ή και τενοντίτιδα για παράδειγμα στον καρπό ή τον αντίχειρα.
Επιστήμονες του τομέα της πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο του Saarland στο Saarbrücken της Γερμανίας, κατάφεραν να δημιουργήσουν μία διαδικασία που προσομοιώνει με έναν τρόπο που θυμίζει την πραγματική ζωή, ποιοι μυς και ποιες αρθρώσεις πιέζονται όταν χρησιμοποιούμε ηλεκτρονικές συσκευές.
Δείχνει, επίσης, την ταχύτητα και την ακρίβεια με την οποία ένας χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει μία συσκευή. Η μέθοδος που ανέπτυξαν οι ερευνητές χρησιμοποιεί κάμερες που αιχμαλωτίζουν την κίνηση του «αντικειμένου» που μελετάται και στη συνέχεια προβάλει αυτές τις κινήσεις σε ένα μοντέλο ανθρώπινου σώματος.
Η μέθοδός τους και τα αποτελέσματα των ερευνών τους μπορούν να βοηθήσουν τόσο γιατρούς και φυσιοθεραπευτές για να κάνουν καλά τους ασθενείς τους, αλλά και στελέχη της βιομηχανίας σχεδιασμού ηλεκτρονικών συσκευών, ώστε να επιλέξουν τα είδη που θα είναι πιο εύχρηστα και θα επιβαρύνουν όσο το δυνατόν λιγότερο τους χρήστες.