H κοπέλα της ιστορίας είχε πάντα καθαρό δέρμα. Αλλά ένα χρόνο πριν, άρχισε να βγάζει σπυριά στα μάγουλά της. Αρχικά νόμιζε ότι ήταν το κρύο και ότι θα έφευγαν από μόνα τους. Αλλά δεν έγινε έτσι.
Πήγε στον δερματολόγο
Της έγραψε μία κρέμα για την ακμή και της πρότεινε να καθαρίζει καλά το δέρμα της, κάτι που δούλεψε αρχικά, όμως όχι εντελώς. Όταν επέστρεψαν, πολλοί της είπαν ότι ίσως να ευθύνεται το άγχος αν και της φάνηκε δύσκολο, αφού ζούσε πολύ χαλαρά τη ζωή της.
Η αλήθεια γύρω από τα γαλακτοκομικά.
Είδε ένα άρθρο για τα γαλακτοκομικά και πώς η δυσανεξία στη λακτόζη προκαλεί δερματικά προβλήματα. Πριν ένα χρόνο είχε ξεκινήσει να έχει εθισμό με τα γαλακτοκομικά και να πίνει πολύ γάλα κάθε μέρα. Είχε επίσης θέματα με την ακοή και πονοκεφάλους.
Αυτό ήταν!
Το ήξερε ότι αυτά ήταν υπεύθυνα. Έκοψε αμέσως τα γαλακτοκομικά και μέσα σε μία εβδομάδα το δέρμα της είχε ηρεμήσει. Δεν έχει κόψει εντελώς τα γαλακτοκομικά, αλλά τα έχει περιορίσει πάρα πολύ. Το δέρμα της είναι πολύ καλύτερα.
Δεν θέλουμε να πούμε πως τα γαλακτοκομικά προκαλούν ακμή στους ενήλικους και να τρομάξουμε τον κόσμο. Αλλά αξίζει τον κόπο να δείτε άμα αυτά ευθύνονται για τυχόν δερματικά προβλήματα που έχετε και δεν βρίσκετε την αιτία.
Τι λένε ειδικοί
«Το έντερο συμβάλλει στο 70% του ανοσοποιητικού συστήματος και όταν υπολειτουργεί πολλά συμπτώματα μπορεί να εμφανιστούν, όπως ακμή, εξανθήματα, ακόμα και προβλήματα στη ρινική κοιλότητα.
Τα γαλακτοκομικά είναι ο συνήθης ύποπτος, καθώς πολλοί δυσκολεύονται να τα χωνέψουν.
Πώς να κάνετε τη διάγνωση
Δυστυχώς η δυσανεξία στη λακτόζη δεν είναι εύκολο να εντοπιστεί και θα πρέπει να ζητήσετε βοήθεια από διατροφολόγο άμα υποπτεύεστε κάτι τέτοιο. Με μία εξέταση αίματος, μπορεί να βρείτε σε ποιες τροφές έχετε ευαισθησία.
Ένας πιο οικονομικός τρόπος για να δείτε τι σας πειράζει είναι να βγάζετε από τη διατροφή σας τρόφιμα που είναι οι συνήθως ύποπτοι για τρεις εβδομάδες και μετά σιγά σιγά να τα εισάγετε ξανά, βλέποντας τις αντιδράσεις του δέρματός σας.